Казкове та реальне. Літературні новини з Миколаївщини

0

Чарівність світів казки не зникає навіть у період війни. А можливо,  ще більше вияскравлюється у ці часи. Відіграє ще більшу роль для нашої дітвори. Не забувають про це і бібліотекарі.

У перший день Всеукраїнського тижня дитячого читання Дніпропетровська обласна бібліотека для дітей  запросила на онлайн-спілкування письменників, які пишуть для дітей. Це Олена Лань із Чехії, Олена Ляшенко та Марія Дружко з Кам’янського, Галина Вдовиченко зі Львова,  Віра Марущак із Миколаєва, Еліна Заржицька з Дніпра. Кожна з письменниць має звання і нагороди, але йшлося не про це, а про літературу, книжку, про те, що кожна дитина може спробувати свої сили у написанні казок, віршів. Адже слово – це життя. І воно повинно єднати націю.

 Модерували захід фахівці бібліотеки.

Сьогодні перед читачем відкривається багато можливостей – читати друковану книжку чи електронну. Бібліотека на своєму сайті має рубрики – «Читає автор», «Знайлики. Читайлики». Ними щодня можна користуватися, тим паче, що там є нагода познайомитися зі збірками на різні теми: творами  авторів не лише з України, а й зарубіжжя. 

А ще звучали поради – знаходити для себе вірних друзів – героїв книжок.

Тиждень стартував, а тепер слово за юними читачами.

 Віра Марущак, голова Миколаївської обласної організації НСПУ

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я