Київська книгарня Readellion стала фіналісткою престижної архітектурної премії ArchDaily

0

Книгарня Readellion стала однієї із 75 фіналістів премії Building of the Year Awards від медіа ArchDaily. Перелік фіналістів оприлюднили на сайті видання.

75 будівель у короткому списку вибрали в 15 номінаціях. Усього видання розглядало понад 4 тисячі проєктів. Книгарню Readellion відібрали у номінації «Архітектура інтер’єрів».

За словами організаторів, премія відзначає «вершини дизайну, інновацій та сталого розвитку в глобальному масштабі, демонструючи винятковий спектр проєктів».

Над дизайном книгарні працювало архітектурне бюро prototype.

Readellion (від read і rebellion) — локальна онлайн-книгарня з добіркою закордонних та українських видань, заснована 2019 року. У серпні  2023 року Readellion відкрили однойменну фізичну книгарню.

«Головне в просторі для нас — функціональність, гнучкість та модульність. У цьому ми ідеально зійшлися з prototype, бо їхній підхід до роботи базується на концепції “microrationality”. Ми постійно змінюємося та ростемо, шафлимо товари, плануємо створювати більше мерчу та об’єктів, а значить і простір для презентації наших ідей та продукту повинен підлаштовуватися під ці зміни», — розповідали засновники книгарні DFT magazine.

ArchDaily – найбільше онлайн-видання про архітектуру і дизайн. Медіа заснували у 2008 році. Воно висвітлює найкращі світові архітектурні проєкти. Премію Building of the Year медіа організовує вп’ятнадцяте.

Як повідомлялося, нещодавно у Києві в Українському Домі відкрили нову книгарню «Фундамент».

Читайте також: У Києві вперше відбувається міжнародний дизайнерський фестиваль Design Week

Фото: DFT Magazine, Євгеній Авраменко

chytomo.com

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я