Київський форум молодих літераторів зібрав творчу молодь столиці

0

Вчора, 25 лютого, в Будинку письменників НСПУ відбувся Форум молодих літераторів, організований столичною письменницькою організацією НСПУ та Кабінетом молодого автора НСПУ.

Перед початком Форуму прессекретар НСПУ Єлена Дорофієвська провела для учасників коротку екскурсію колишнім маєтком Сімхи Лібермана, нині — Будинком письменників НСПУ.

Форум відкрила голова КО НСПУ — Марія Миколаївна Морозенко, запрошучи учасників за бажанням вийти на сцену і прочитати поезію Лесі Українки на честь її 149-річчя.

Привітав учасників Форуму і голова НСПУ Михайло Сидоржевський: «Я сподіваюсь, що сьогоднішній день запам’ятається вам на все життя. Бо хоч ХХІ століття змінює усталені порядки — в тому числі і ті, що стосуються і культури загалом, і літератури, але талановите слово залишається вагомим і важливим, бо талант є талантом в усі часи і не залежить від віку. «Алмази», які повсякчас знаходяться серед молоді, потребують визнання і підтримки, і саме для тих, хто робить спроби увійти в літературу і потребує поради, підказки, консультації, а зрештою і допомоги, існує Національна спілка письменників України. Не зважаючи на відсутність фінансування, в нас проводиться велика кількість цікавих заходів, організованих людьми, які працюють для вас і чекають на вас».

Майстер-класи з поетичної та прозової творчості, драматургії, а також студію перекладу відвідали близько 70 зареєстрованих учасників, серед яких були і групи студентів провідних вишів столиці.

За результатами роботи, 23 учасники отримали спецальні сертифікати — особливі відзнаки, володарі яких зможуть у подальшому претендувати на подання від КО НСПУ на Премію київського міського голови.

Серед майстрів-педагогів були такі відомі письменники та літератори: Василь Карасьов (Трубай) — голова ТО прозаїків КО НСПУ, драматург; Тетяна Конончук — заступник голови ТО критиків КО НСПУ, Петро Засенко — поет, перекладач, член НСПУ; Василь Довжик — письменник, член НСПУ; Сергій Борщевський — перекладач, голова ТО перекладачів КО НСПУ; Станіслав Шевченко — поет, журналіст, голова ТО поетів КО НСПУ.

Завершився форум проведенням літературної студії у форматі вільних читань, яку провела Тетяна Конончук.

Нагадуємо, що твори зареєстрованих учасників Київського форуму молодих літераторів (не більше 5 поезій та/або коротка проза/уривок до 3 000 знаків) чекають в КО НСПУ: konspu@ukr.net

Прес-центр НСПУ

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я