Ковчег «Чорнобиль». У Києві відкрилася виставка за підтримки Девіда Лінча

0

За підтримки Девіда Лінча у музеї Шевченка відкрилася виставка Дениса Копилова «Ковчег «Чорнобиль: Перезавантаження». Значна частина робіт була складовою грандіозної експозиції митця у Прип’яті, присвяченої 35-ій річниці аварії на АЕС.

Проєкт особисто підтримав всесвітньовідомий режисер Девід Лінч та його фонд — «David Lynch Foundation», який виступив партнером заходу. У своєму листі Девід Лінч написав: «Немає більше випромінювання радіоактивної отрути, тепер випромінюємо світ, узгодженість і щастя.»

«Мета експозиції — трансформувати відношення до чорнобильської зони зі знаку «мінус» на знак «плюс», оскільки саме ця зона стала притулком для численних тварин, що абсолютно безпечно живуть і розмножуються після їхнього символічного порятунку від головного хижака – людини – у Ноєвому Ковчезі природи», — йдеться в описі артпроєкту.

Ковчег "Чорнобиль". У Києві відкрилася виставка за підтримки Девіда Лінча

Денис Копилов

Значна частина робіт – банери розміром 2,5 на 5 метрів – раніше стали частиною грандіозної експозиції з 11 фототворів митця у Прип’яті, що розташовувалась просто неба у самому серці міста. Роботи перебували у зоні півтора місяця й тільки після ретельної перевірки та отримання всіх необхідних дозволів були перевезені у Київ.

Артпроєкт триватиме з 1 по 25 липня 2021 року.

Що відомо

  • Український фотограф Денис Копилов – учасник міжнародних виставок, фотографує  для  «National Geographic». Раніше його роботи були представлені у 10 країнах світу.
  • Даний артпроєкт став 50-тою ювілейною виставкою автора, що проходить під патронатом Кабінету Міністрів України, за підтримки WWF Україна, Міністерства охорони навколишнього середовища України, Державної агенції з управління зоною відчуження, Чорнобильського радіаційно-екологічного заповідника.
  • Роботи блоку «Мутація» були створені у співавторстві з мамою митця – Ольгою Копиловою – художницею, що вибірково розфарбовувала фотографії тварин, використані у проєкті «Ковчег «Чорнобиль», акрилом та гуашшю. У такий спосіб Денис візуалізує ідею уявних мутацій цих фото, що ніби піддалися впливу радіації.

Джерело: suspilne.media.

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я