У Києві відбувся літературно-мистецький захід «Квітневі усмішки», присвячений Всесвітньому дню сміху

0

Національна спілка письменників України взяла участь у культурно-мистецькому заході, присвяченому Всесвітньому дню сміху, який відбувся у Національному музеї літератури України за участі відомих українських письменників і народних артистів України.

Цьогоріч воно було присвячене 190-ій річниці від дня народження видатного українського поета, сатирика, автора знаменитих «Співомовок» Степана Руданського.

До музею завітали відомі гумористи, сатирики, письменники, актори, викладачі. Серед них – дитячий письменник та співзасновник свята гумору Анатолій Качан, сатирик, гуморист, заслужений артист України Валерій Демченко, поетеса Тетяна Коноваленко, письменник Іван Донич, поетеса, гумористка Віра Холошвій, поет Ярослав Чорногуз та інші.

На заході виступив знаний письменник Анатолій Качан. Він привітав усіх присутніх зі святом гумору, а також докладно розповів про збірку гумористичних творів «Язик до Києва доведе», яку він уклав і куди ввійшли найкращі твори Творчого об’єднання гумористів і сатириків Київської організації НСПУ. Він зазначив, що головне у наш надважкий час – не втратити зв’язок поколінь, а чільна мета гумору – об’єднуватися й перемагати. Бо гумор додає нашій країні сили, стійкості, непохитності, наснаги, віри у перемогу. Саме через гумор Україна стверджується як волелюбна незламна держава. 

На заході можна було побачити представників різних поколінь майстрів слова, яких об’єднав гумор. 

Звучали сучасні гумористичні твори в авторському виконанні. Так народний артист України Анатолій Демчук та членкиня Асоціації діячів естрадного мистецтва Леся Порядченко, окрім читання гуморесок, заспівали для глядачів українські пісні.

Також у святі взяли участь постійний учасник, юний майстер розмовного жанру, лауреат всеукраїнських та міжнародних конкурсів Едуард Порядченко та через zoom зв’язок учень 9-го класу Остапівської ЗОШ Полтавської області Дмитро Філенко.

Гостями та учасниками заходу були учні ОЗО «Софіївсько-Борщагівський ліцей». Школярі декламували твори Степана Руданського, Павла Глазового, Степана Олійника та інших майстрів сміху. Діти отримали подяки від музею за участь у концерті та солодкі подарунки від БФ «Серце до серця».

Також були прочитані гумористичні твори Павла Глазового «Нервовий пасажир», «Найважча роль» і «Еволюція», Остапа Вишні «Зенітка» й «Лисиця», Степана Руданського «Лошак», Євгена Дударя – твори із книжки «І силою, і правдою…» та інших письменників-гумористів, а також твори сучасних письменників – Павла Куща, Валентина Шульги, Валерія Демченка та інших.

На святі панувала чудова атмосфера!

Гумор, навіть у найскладніших ситуаціях, завжди давав українцям нові сили та живив їхню душу незборимою вірою в перемогу.

Пресслужба НСПУ

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я