Мистецький арсенал підготував видання за мотивами проєкту «Футуромарення»

0

«Мистецький Арсенал» представив диджитал-видання «Футуромарення. Міждисциплінарний проєкт: дослідження, виставка, каталог», що містить матеріали мультидисциплінарного проєкту «Футуромарення», присвяченого українському футуризму 1910–1930-х років у літературі, архітектурі, образотворчому, театральному та кіномистецтві.

У виданні зібрали актуальні публікації на тему футуризму відомих науковців, які виступили консультантами проєкту. Окрім того, у виданні є основні матеріали виставкової складової, каталогізовані відповідно до тематичної структури експозиції, яка відбулась у Мистецькому арсеналі у жовтні-січні 2022 року. Видання проілюстроване творами з музейних та приватних зібрань.

«Футуромарення» — виставка, яка представила широкий спектр мистецьких явищ, пов’язаних з українським футуризмом: від живопису до вишивки, поезії та нереалізованих архітектурних проєктів, й охопила кілька десятиліть початку XX століття в Україні.

«Для “Мистецького Арсеналу” проєкт став продовженням лінійки виставкових проєктів, присвячених явищам української культури, котрі замовчувалися або приховувалися у часи Радянського Союзу, однак мали визначальний вплив на культурну сцену країни», —  зазначають на сайті Арсеналу.

Наразі видання доступне лише в діджитальному форматі. Команда Мистецького арсеналу працює над тим, аби друкована версія стала також невдовзі доступною.

Виставковий проєкт Мистецького арсеналу «Футуромарення» представляє український футуризм як мультидисциплінарне мистецьке явище. Проєкт реалізовують за підтримки Українського культурного фонду.

Нагадаємо, 2021 року у межах проєкту «Футуромарення» у вільний доступ виклали музичний альбом «Фокстроти: Жадан/Гуржи». Тоді ж Читомо запустило проєкт «Екземпляри ХХ. Літературно-мистецька періодика ХХ століття».

Зображення: artarsenal.in.ua

chytomo.com

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я