Міжнародний конкурс книжкових обкладинок для початківців оголосив переможців

0

Конкурс книжкового дизайну Cover Design Award оголосив переможців 2024 року. Про це повідомляється на сайті видавництва Penguin Books, що організовує конкурс.

Серед 1800 заявок журі обрали переможців у трьох категоріях: дитяча література, художня література і нон-фікшн.

 

Дитяча література 

«Місто викраденої магії» Назнін Ахмед Патака

Дизайн: Шарлотта Дженнінгс

 

«Це дуже заслужена перемога за дуже майстерний дизайн. Розумне використання кольорів і продуманий баланс між численними ілюстративними елементами поєднуються, щоб створити яскраву і привабливу обкладинку, яка відкриває світ всередині книжки. Розвиток від початкової подачі до фінального дизайну був дуже добре виконаний, демонструючи сильне дизайнерське око як для ілюстрації, так і для типографії», — зазначила артдиректорка Penguin Random House Children’s Анна Біллсон.

Художня література

«Дейзі Джонс і The Six» Тейлора Дженкінса Ріда 

Дизайн: Каді Райнд

 

«Цей дизайн є гідним переможцем — він виділявся з першого погляду на конкурсні роботи. Є впевненість у використанні шрифтів і кольору, яке відображає і розвиває відсилання до естетики 1970-х років, і спогади Каді про сімейні автомобільні подорожі під музику її батька, таку як Eagles і Джоні Мітчелл, дійсно здаються прониклими в автентичність, але водночас це сучасний резонанс дизайну», — наголосив артдиректор Transworld Річард Огл.

Нон-фікшн

«Атомні звички» Джеймса Кліра 

Дизайн: Джордж Гріффітс

 

«Це красиво нашарований, добре продуманий дизайн, який тонко натякає на розповідь про зміни і звички. Нам сподобалося, як Джордж поєднав колаж із цією темою, щоб досягти виняткового і жанрово гнучкого дизайну. Достойний переможець», — зауважив  артдиректор, Penguin General Річард Брейвері.

Cover Design Award — премія для початківців дизайнерів й ілюстраторів у Великій Британії, що організовує видавництво Penguin Books. Участь можуть брати повнолітні дизайнери й ілюстратори, які ще не мали значного досвіду на оплачуваній творчій посаді.

Як повідомлялося, конкурс книжкового дизайну Best Book Design from all over the World оголосив переможців 2024 року.

chytomo.com

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я