На «BookForum» до Львова приїде Ольга Токарчук

0

15-19 вересня у Львові відбудеться 28-й Львівський міжнародний «BookForum». Він пройде у гібридному форматі: онлайн та офлайн. Це буде 28 едиція однієї з найбільших літературних подій в Україні.

Про це повідомляє nasze-slowo.pl.

На цьогорічному форумі заплановано понад 100 подій, панельних дискусій і традиційна «Ніч Поезії» та музики non-stop.

Вперше в історії незалежної України в українському літературному фестивалі братиме участь Нобелівська лауреатка – польська письменниця Ольга Токарчук. Вона стане почесною гостею «BookForum».

Крім того, цьогоріч участь у 28 «BookForum» візьмуть чотири лауреатки Літературної премії Європейського Союзу:

– Ґерда Бліс − лауреатка Премії 2021-го року за роман “Ми світло” (Нідерланди);

– Ірен Сола − лауреатка Премії 2020-го за “Мої пісні та гірські танці” (Іспанія);

– Каллія Пападакі − лауреатка Премії 2017-го за роман “Дендрити” (Греція);

– Ізабель Вері − лауреатка Премії 2013-го за роботу “Мерилін без кісток” (Бельгія).

Фокусною темою 28-го «BookForum» є “Гра в дорослішання: як ми зростаємо незалежними”, а її куратором став український перекладач та літературознавець Юрко Прохасько.

Також уже стартував книжковий конкурс «Best Book Award 2021» – щорічна головна премія «BookForum», якою з 1995 року відзначають найкращі українські книжки. Організатором конкурсу є ГО «Форум видавців» за підтримки Українського культурного фонду. Голова Великого журі — Богдан Тихолоз — літературознавець, франкознавець, директор Львівського національного літературно-меморіального музею Івана Франка, доцент кафедри теорії і практики журналістики ЛНУ ім. І. Франка.

«Уже понад чверть століття конкурс на найкраще українське видання року (віднедавна — «Bookforum Best Book Award») не просто визначає лідерів книжкового ринку, а орієнтує читачів та загалом «людей книги» на видання, які мають шанси стати подіями року, — підкреслює Богдан Тихолоз. — Як і кожен конкурс, це насправді не стільки змагання, скільки гра, де є переможці й не буває переможених. А найвищим суддею є не Велике журі, а читач, який любить книжку не тільки до глибини своєї душі, а й до глибини своєї кишені — і проголосує за неї гривнею (або ні)».

Фото – зі сторінки форуму

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я