На Дніпропетровщині ліцеїсти на конкурсі декламували патріотичні вірші

0

Ліцеїсти Криворізького ліцею-інтернату з посиленою військово-фізичною підготовкою в рамках проєкту «Поезія Вільних» узяли участь у конкурсі декламування патріотичних віршів «Військова слава Криворіжжя».

Як розповів заступник начальника ліцею-інтернату з виховної роботи полковник запасу Олександр Супрун, метою конкурсу було військово-патріотичне виховання ліцеїстів, привернення їхньої уваги до поетичного втілення подвигів воїнів Другої світової та російсько-української війн, героїчних вчинків представників попередніх поколінь та сучасних захисників-героїв, які боронять Україну.

— Ліцеїстів оцінювали на виразність декламування, розуміння змісту поетичного твору, вміння передати емоційну складову, а також за оформлення відеопрезентації, — розповів Олександр Валерійович.— Голосування здійснювало компетентне журі у складі педагогів-організаторів та бібліотекарів. Крім того, мали змогу оцінити своїх товаришів самі ліцеїсти, які не брали участь у конкурсі.

За результатами підрахунку голосів журі та глядачів абсолютним переможцем конкурсу став ліцеїст Андрій Марченко. За перше, друге та третє місця також була нагороджена група талановитих юнаків та дівчат. А приз глядацьких симпатій за найбільшою кількістю голосів глядачів отримали ліцеїст Артем Сергєєв, ліцеїстки Карина Демидова та Анастасія Ісаєва.

Самі ліцеїсти-конкурсанти кажуть, що любять свою рідну країну й пишаються українськими воїнами-захисниками.

— Конкурс був цікавим, пізнавальним, — розповідають хлопці та дівчата. — Окрім розвитку своєї пам’яті, набуття навичок виразного читання поетичних творів та декламаторських здібностей, ми через поезію пізнаємо героїчні факти минулого нашої країни, про військову історію, а також воїнів, які довели світові, що українська земля ніколи не буде завойована ворогом.

Фото автора

Олександр Колесник

armyinform.com.ua

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я