Острозькі літератори говорили про поезію, війну та читали свої твори

0

У читальній залі Острозької центральної бібліотеки (ОЦБ) відбулося святкове засідання літературного об’єднання імені Івана Маєвського, присвячене Всесвітньому дню поезії (21 березня) «Поезія – це музика душі».

Літературна подія відбулася в неділю, 2 квітня. Захід організатори планували провести раніше, але в силу певних обставин його довелося перенести. Участь у засіданні місцевого літоб’єднання взяли працівників книгозбірні, митці та шанувальники художнього слова Острозької міської територіальної громади.

Відкрила захід завідувачка відділу обслуговування Валентина Ліщук. Вона привітала присутніх із минулими та прийдешніми святами, побажала всім перемоги, миру, здоров’я, творчого натхнення та всіляких інших гараздів. Спікерка засідання зазначила, що творити поезію – це дар Божий. Звучали вітання на адресу поета, члена Національної спілки письменників України Юрія Матвійчука та Галини Максимчук. Вони отримали відзнаки літературної премії імені Анатолія Криловця.

Під час засідання літературного об’єднання присутні говорили про поезію, найбільшу теперішню біду – кацапсько-українську війну, обговорювали нові книги та твори наших земляків і присутніх, дякували захисникам України, завдяки яким є можливість проводити подібні заходи в Острозі та інших населених пунктах нашої країни, про творчі та життєві плани, про муки творчості, про волонтерство та підтримку Збройних сил України та багато іншого; згадували відсутніх на засіданні та, на жаль, померлих творчих побратимів і друзів, вітали всіх із прийдешніми святами, читали свої твори та інших авторів.

Виступали: голова Острозької літоб’єднання імені Івана Маєвського, член Спілки слов’янських письменників Олесь Ундір, літераторки з Оженина Світлана Шостак, Євгенія Гембаровська, Любов Матвійчук, острожани Віктор Шавронський, Юрій Матвійчук, Леонід Андрощук, працівниця книгозбірні-господарки Наталія Ламах. Після кожного виступу, прочитаного вірша, присутні аплодували автору, висловлюючи схвалення та підтримку.

Цікаве та змістовне спілкування відбувалося у дружньому колі в приємній творчій атмосфері, за кавою та чаєм із солодощами. Про це подбали гостинні господарі книгозбірні. Присутні хвилиною мовчання вшанували пам’ять усіх захисників України, полеглих під час кацапсько-української війни.

У завершальній частині заходу Валентина Ліщук та Олесь Ундір подякували присутнім за участь в засіданні літературного об’єднання, побажали усім перемоги, миру, здоров’я та творчого натхнення і запросили на наступні літературні заходи.

ostrog.rayon.in.ua

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я