Письменники Придніпров’я долучилися до культурних заходів, присвячених Дню української писемності та мови

0

Письменники Придніпров’я, членкині НСПУ Марія Дружко і Євгенія Яворська, наші колеги по перу – учасники мистецької спільноти #VivArt –Олена Федіна та Катерина Кравченко долучилися до культурних заходів, присвячених Дню української писемності та мови.

Нещодавно у видавництві «Дружко» вийшов друком збірник диктантів «Січеславщина: на варті слова», створений силами членів правління ДООНСПУ та науковців, викладачів Дніпровської академії неперервної освіти. 12 Листопада дніпровські письменники і науковці спільно з представниками Кам’янської молодіжної ради (голова Павло Коваль) у стінах гостинної центральної міської бібліотеки м. Кам’янського (дир. Лариса Денисюк) презентували надрукований збірник.

Під час заходу письменники та молодь написали диктант. Крім того, сучасні автори поспілкувалися з юнаками і дівчатами, розповівши їм про письменників рідного краю. Для багатьох це стало справжнім відкриттям.

«Завдяки потужній творчій атмосфері, що панує у Кам’янському і на нашій рідній Дніпропетровщині, сьогодні ми можемо розвивати нову українську літературу, – говорить Марія Дружко, – дуже цікаві молоді митці слова з’являються лише за умови, що мають мудрих наставників і вчителів. Нам у цьому надзвичайно пощастило! Підтвердженням є збірник «Січеславщина: на варті слова», що об’єднав під однією обкладинкою письменників Придніпров’я з кінця ХІХ століття і до сьогодення».

Кам’янський підприємець Олег Безус, завдяки якому з’явилося друковане видання унікальних дніпровських диктантів, також привітав письменників і молодь: «Наша рідна мова – сьогодні це теж зброя! Кожний, хто наразі спілкується українською – воїн і захисник цілого нашого народу», – зазначив меценат.

Пресслужба ДОО НСПУ

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я