Портал «Поезія Вільних» зібрав близько 30 тисяч віршів про війну в Україні

0

Близько 30 тисяч віршів на порталі «Поезія вільних» — це відверті віршовані сповіді про війну, власні переживання, любов до близьких та рідної країни від людей різного віку, професій і національностей.

Кожен талановитий українець може поділитися своїми творами, які навіяла йому війна додавши твір на портал «Поезія вільних». Міністерство культури та інформаційної політики України закликає всіх бажаючих і далі ділитися власною творчістю на порталі «Поезія вільних», при цьому дотримуючись певних правил та зауважити, за яких умов твір може бути оприлюднений. Детальніше тут.  

Серед Поезії вільних є і вірші про Луганщину та, зокрема, про Сєвєродонецьк. Як зазначають ініціатори проєкту, кожен вірш, кожен рядок, кожне слово – це вже частина Української історії: «Після нашої перемоги, майбутні покоління мають пам’ятати крізь що ми пройшли та надихнутись відвагою і героїчною боротьбою. Долучайтеся до культурної спадщини й додавайте свої твори, адже ми точно знаємо, що війни закінчуються, а поезія – ні».

Нагадаємо, портал створено на початку березня 2022 року після повномасштабного вторгнення росії в Україну за підтримки Міністерства культури та інформаційної політики та Державного агентства України з питань мистецтв та мистецької освіти.

За матеріалом: Міністерство культури та інформаційної політики України  — https://mkip.gov.ua/news/9554.html

sed-rada.gov.ua

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я