Прем’єра музичної вистави DakhTrio «ТичинА: феномен добИ»

0

У Львові 5 листопада о 19:00  у Нижньому залі  Театру ляльок відбудеться довгоочікувана подія для поціновувачів українського мистецтва —  премʼєра вистави “Тичина: феномен доби” Камерної  опери ЦСМ «ДАХ». Організатор заходу ГО “Локальна культурна підтримка”.
 
Новий культурний продукт «ТичинА: Феномен добИ» – пошук особистості поета серед нав’заних ідей, діалог із Павлом Тичиною сьогодні, занурення в його поезію, проникнення у звучання та змісти.  Актори понад рік досліджували творчість поета, розкладали на звуки, звучання, змісти.
 
Хто він — великий поет чи пристосуванець? На хвилі відмови від усього радянського в українському суспільстві постає питання: як сприймати Павла Тичину? Актори ДАХу — Ігор Димов, Софія Баскакова та Володимир Руденко — співають свою відповідь на це запитання.
 
Музична вистава від ЦСМ «ДАХ» за віршами Павла Тичини— діалог з сучасністю за допомогою слів поета.  Спів-творці вистави переконані: » У кожному часі є свої виклики і хтось їх долає. Хтось ні. Але ця зустріч неминуча.  Ця вистава про людинУ, часИ і викликИ. Так само і наші з Вами.»
 
Улітку DakhTrio випустили композицію на вірш «Паліть універсали» з вистави «Тичина: Феномен доби». Запис здійснили Віктор Лук’янченко та Олександр Найченко з ГО “Космос Табір”. Зведення і мастерінг — Михайло Охрімчук.
 
Паліть універсали…
 
Паліть універсали, топчіть декрети:
знов порють животи прокляті баґнети!
Проклинайте закони й канцелярський сказ —
Воля! — єдиний хай буде наказ.

Воля! воля! — серце в грудях…
Знов як рабів розпинають на людях.
Знову кайдани, тюрма, й шомполи,
і слово невільне, мов з-під поли.

Хто має право примусить людину?
Хто може ніч обернути за днину?
І хто такий мудрий, щоб зразу нас всіх
повісив за правду, єдиний наш гріх?

Паліть універсали, топчіть декрети:
знов порють животи прокляті багнети!
Проклинайте закони й канцелярський сказ —
Воля! — єдиний хай буде наказ.
 
Павло Тичина
 
 
DakhTrio — музиканти й актори театру «Дах». Колектив став відомим після камерної опери «Стус: Перехожий». А нещодавно відбулась прем’єра музичної вистави «ТичинА: феномен добИ». Тренер: Klim, спів: Софія Баскакова, контрабас, спів: Ігор Димов ,фортепіано, спів: Володимир Руденко.
02.11.2023

zbruc.eu

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я