Путін розпочав репресії проти служби ФСБ, яка забезпечувала його даними щодо політичної ситуації в Україні – ЗМІ

0
621

Президент Росії Володимир Путін розпочав репресії проти так званої 5-тої служби ФСБ. Саме вона напередодні війни забезпечувала Путіна даними щодо політичної ситуації в Україні.

Про це пише російське видання «Медуза» з посиланням на відомості журналістів Андрія Солдатова та Ірини Бороган.

5-та служба (офіційна назва — Служба оперативної інформації та міжнародних зв’язків) займається зв’язками ФСБ із закордонними партнерами, зокрема з американськими відомствами. Усередині служби є Департамент оперативної інформації, який виконує функції зовнішньої розвідки ФСБ.

За словами журналістів, ця служба відповідала за надання Путіну інформації щодо політичних подій в Україні напередодні вторгнення. «І схоже, через два тижні війни до Путіна нарешті дійшло, що його просто ввели в оману: 5-та служба, боячись роздратувати керівника, просто постачала його тим, що він сам хотів почути», – пише видання.

За інформацією джерел, керівництво відділу – Сергій Бесєдін та його заступник – поміщено під домашній арешт. Серед причин називають нецільове використання коштів, виділених на операції, а також погану розвідувальну інформацію. Офіційного підтвердження цих відомостей немає.

Нагадаємо, раніше «Медуза» писала, що багато російських топ-чиновників і працівників держкорпорацій не були готові до настільки жорстких санкцій Заходу і замислюються про звільнення.

slovoidilo.ua

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я