«Російсько-українська війна. Повернення історії» Сергія Плохія надрукують у США

0

У травні 2023 року у американському видавництві W. W. Norton & Company вийде друком книга історика Сергія Плохія «Російсько-українська війна. Повернення історії» (The Russo-Ukrainian War. The Return of History). Передзамовити її можна вже нині.

«Сергій Плохій, провідний історик України та холодної війни, пропонує вичерпну розповідь про цей конфлікт, його витоки, перебіг, а також вже очевидні та можливі майбутні наслідки», – йдеться у описі до книги.

Сам історик зазначав, що «У цій книзі я намагаюся пояснити не лише причини, перебіг і можливі наслідки війни, а й її численні сюрпризи — від прорахунків Путіна до здатності Зеленського надихнути та об’єднати свій народ і весь світ для протистояння агресії».

«Я пишу про історію російсько-українських відносин протягом останніх трьох десятиліть, і все ж тотальний напад путінської Росії на Україну став для мене несподіванкою», — Сергій Плохій.

Автор книги «Східно-Західна вулиця» Філіп Сендс коментує книжку так: «Надзвичайно переконлива розповідь, глибоко особиста, авторитетна книга, яку необхідно прочитати в цей складний час».

Книгу опублікують також у Великій Британії та на території Співдружності.

Директорка видавництва Allen Lane Касіана Іоніта додала: «Сергій Плохій є одним з найважливіших істориків (…) Для нас було привілеєм працювати з ним над цією важливою, сучасною історією війни в Україні».

Сергій Плохій — український та американський історик, професор кафедри української історії в Гарвардському університеті та один із провідних спеціалістів з історії Східної Європи. Він є автором понад десятка книг з історії України та Східної Європи, найвідоміша з яких — «Чорнобиль. Історія ядерної катастрофи», що вийшла у 2018 році.

suspilne.media

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я