«Сильні та натхненні»: запрошуємо до створення інклюзивної книжки для дітей

0

Слово лікує. Слово надихає. Слово підтримує в найскладніших життєвих ситуаціях. Слово має служити людям. Саме тому, якщо ви поділяєте погляд і на таке  призначення літературного дару, запрошуємо взяти участь у конкурсі короткої прози «Сильні та натхненні».

Про це повідомляє afishadnepr.com.ua.

«Розкажіть у жанрі оповідання чи новели історію, написану на основі реальних подій, про життя людей, які виросли (чи ростуть) без батьків або мають серйозні фізичні вади, але успішно долають життєві випробування і труднощі та можуть надихати своїм прикладом інших. Ми знаємо, що таких людей в Україні багато, і про них є що розповісти, адже попри непрості умови, в яких вони живуть, ці люди часто є справжніми героями і подвижниками. А можливо, цими людьми є саме ви?» — зазначає письменник і голова Дніпропетровської обласної спілки письменників України Фідель Сухоніс.

20 найкращих оповідань після конкурсного відбору ввійдуть до книжки — повноколірної, проілюстрованої юними художниками. А для того, щоби зміст видання був доступним для дітей із вадами зору, за розміщеними на сторінках QR-кодами кожен твір можна буде прослухати у виконанні студентів Київського національного університету театру, кіно і телебачення ім. І. К. Карпенка-Карого (кафедра сценічного мовлення). Підготувати ж відео допоможуть студенти кафедри кіно і телемистецтва Інституту журналістики Київського національного університету ім. Т. Шевченка.

Керівник проєкту — секретар НСПУ по роботі з молодими авторами, поетеса Юлія Бережко-Камінська.

Особливістю цього проєкту є те, що до творення видання будуть залучені також діти-сироти, вихованці КЗСЗ центрів соціальної підтримки дітей та сімей міста Дніпра «Довіра», «Барвінок», «Обійми», діти з вадами зору учні КЗО «Спеціалізованої школи №12» Дніпропетровської обласної ради, Дніпропетровський обласний будинок-інтернат і вихованці Довбиської спеціальної школи-інтернату (Житомирська обл.). Сподіваємося, що ця книжка супроводжуватиме їх по життю, підтримуватиме і зігріватиме.

Читачами цього видання стануть вихованці й інших дитячих будинків та спеціалізованих шкіл, які заявлять про своє бажання отримати його в подарунок.

«Наш фонд опікується такими соціальними проєктами, ми раді долучитися і вже знайшли героя у Дніпрі, історію якого розкажемо в рамках конкурсу! Ми вдячні Марії Дружко, з якою ми співпрацювали раніше, яка запросила нас до участі», — каже заступник директора фонду Марії Пінчук «За дітей».

Інформаційні партнери проєкту: «Українська літературна газета», журнал «Бористен», «Золота пектораль», дніпровська газета «Наше місто», портал «Афиша Днепра» і телеканал ОТВ «Дніпро».

Умови подання творів

Потрібно цікаво й художньо представити для дітей середнього і старшого шкільного віку реальну історію з життя, де головний герой проявляє мудрість і доброту в ситуації, в якій проявити саме це означає перемогу над власними слабкостями. Обсяг текстів — до 10 тисяч символів із пробілами.

Кінцевий термін подачі творів — до 15 грудня 2021 року.

Без вікових обмежень. Тексти можуть бути раніше оприлюднені в інтернеті.

Твір (один від автора) необхідно надіслати на адресу: berkam29@gmail.com.

У темі листа просимо вказати: «Сильні та натхненні», а прикріплений вордівський назвати: «своє прізвище + Сильні та натхненні».

У вордівському файлі перед конкурсним твором необхідно розмістити супровідний лист із короткою (до 2000 знаків) біографією автора і контактними даними: адресу електронної скриньки, телефон, посилання на сторінку у фейсбуці (за наявності). Якщо твір, який ви надсилаєте, має свою передісторію, розкажіть її.

Обов’язковою умовою також є поширення у себе на сторінці в соцмережах публікації про цей конкурс (можна розмістити це оголошення про конкурс із сайту НСПУ). Це потрібно для того, щоб більше людей дізналися про цей проєкт, за що ми будемо щиро вдячні.

Переможці конкурсу не лише стануть співавторами книжки, а й отримають дипломи Національної спілки письменників України та будуть запрошені на презентацію книжки.

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я