Ткаченко обговорив із Європейською мовною спілкою підготовку до Євробачення

0

Очільник МКІП Олександр Ткаченко обговорив із представниками Європейської мовної спілки підготовку до Євробачення-2023 роль суспільних мовників у висвітленні інформації про війну в Україні.

Про зустріч з президенткою Європейської мовної спілки Дельфін Ернотт Кунчі та генеральним директором Ноель Карран повідомив міністр культури та інформаційної політики в Телеграмі, передає Укрінформ.

«З президенткою Європейської мовної спілки Дельфін Ернотт Кунчі та генеральним директором Ноель Карран поговорили про підготовку до Євробачення-2023 та про роль суспільних мовників у висвітленні інформації про війну в Україні. ЄМС надає важливе обладнання, діляться контентом, підтримують тимчасово переміщених українців та організовують заходи зі збору коштів», — написав він.

Водночас Ткаченко підкреслив, що з початку повномасштабної війни ЄМС та громадські ЗМІ на всьому континенті співпрацювали із суспільним мовником НСТУ, щоб інформувати українців як вдома, так і за кордоном.

Міністр також подякував партнерам за сталу підтримку та непохитну позицію.

Як повідомлялося, пісенний конкурс “Євробачення-2023” пройде у Ліверпулі у Великій Британії після того, як Україна, яка перемогла на конкурсі 2022 року з піснею «Stefania» гурту Kalush Orchestra, не змогла задовольнити вимоги щодо проведення конкурсу через безпекові побоювання, спричинені російським вторгненням.

Півфінали конкурсу відбудуться 9 та 11 травня, а фінал – 13 травня. Україну на конкурсі представлятиме гурт TVORCHI з піснею «Heart of Steel».

Фото: Tkachenko.UA

ukrinform.ua

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я