У Будинку письменників України пройшла презентація нещодавно виданих книжок

0

24 березня 2018 року в актовій залі Будинку письменників України пройшла презентація нещодавно виданих книжок українських авторів і письменників, які є представниками різних національних спільнот країни.

Під час презентації відбулася зустріч із авторами творів, поетами і дослідниками. Організатори культурного заходу — Міністерство культури України спільно з Радою  національних спільнот України, яку очолює заслужений діяч України Ашот Аванесян. Учасники заходу – представники державної влади, письменники, науковці, голови та представники громадських організацій національних спільнот, представники видавництв, перекладачі, вчителі, студенти, представники ЗМІ.

Почала зустріч відома грецька письменниця, громадський діяч Валіда Будакіду-Брік з романом “Тємєтєрон”. Цей роман вже став бестселером серед греків, які проживають у Греції і Грузії. Сподіваємось, що його презентація в Україні теж знайде розуміння та підтримку. Вже відома київська авторка Олена Сибиренко-Ставрояні представила збірку своїх творів “Волшебный смычок”. Це збірка повістей і розповідей про кращі прояви людської душі в непередбачуваних і парадоксальних життєвих ситуаціях.

І на завершення вечора свою роботу “Подорож у роки” презентував Григорій Климчук. Книга містить найбільш екстремальні, неординарні і навіть пригодницькі історії з півстолітньої журналістської практики автора. Одна з глав книги присвячена вірменської тематиці і включає кілька оповідань і історичних нарисів, опублікованих у різні роки в київських газетах і журналі «ВСЕСВІТ». Автор зачитав уривок із історичного нарису «Вірний лицар Айастану» присвяченого подвигу вірменського офіцера Тачата Овакімяна, який зіграв велику роль у перемозі в Сардарапатській битві 1918 року, яка мала величезне значення в подальшій долі вірменського народу.

В обговорюванні взяв участь український письменник і перекладач, вірменист, секретар Національної Спілки письменників України Олександр Божко, який високо оцінив історичні нариси автора про вірменські шляхетні родини.

Історичний нарис «Вірний лицар Айастану» був написаний автором на основі унікальних архівних матеріалів та сімейних фотографій переданих близьким родичем героя, відомим українським громадським діячем і меценатом Єрвандом Даніеляном. Вірменська тема в публіцистиці письменника Григорія Кримчук абсолютно не випадкова, з 2009 року він є членом Київської вірменознавчої комісії, бере активну участь у вірменських культурних заходах, нагороджений почесною грамотою всеукраїнської громадської організації «Національний конгрес вірмен України».

 

 

 

 

 

 

 

Текст і фото: Самвел Азізян.

 

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я