У Чернівцях готують театральну прем’єру «Біла пошесть» за п’єсою Карела Чапека

0

У Чернівецькому муздрамтеатрі імені Ольги Кобилянської готуються до прем’єри вистави «Біла пошесть» за однойменною п’єсою чеського письменника Карела Чапека.

Про це у фейсбуку повідомляє Чернівецька ОВА, передає Укрінформ.

«Запрошуємо на прем’єру трагіфарсу «Біла пошесть», за однойменною п’єсою чеського письменника-фантаста Карела Чапека», — йдеться у повідомленні.

За словами художника-постановника вистави Богдана Поліщука, підготовлений матеріал сьогодні резонує саме в Україні.

«Ми тут можемо вловити щось особливе, щось, що може побачити й відчути людина у воюючій країні, країні, яка переживши пандемію ковіду захищається від вторгнення диктаторської армії. Це буде доволі темна вистава. Глядачі це зрозуміють, адже світ в якому все відбувається – концентрований образ країни-агресора», – каже він.

У Чернівцях готують театральну прем’єру «Біла пошесть» за п’єсою Карела Чапека / Фото: Чернівецька обласна військова адміністрація

Режисер вистави Дмитро Леончик визначив її жанр як трагіфарс «із акцентом на Фарс».

«І дійсно в нас буде багато гри, перебільшення, стьобу. Мені це подобається. Я думаю, сьогодні про такі складні речі варто говорити без зайвого пафосу й надуманості. Мої роботи як художника сценографа зазвичай асоціюються з візуальним, естетичним чи «красивим» театром. Ця робота зовсім інакша, інший підхід. Тут швидше гра в антиестетику і в підкреслену трешовість, як зараз кажуть», – пояснює режисер.

Тіні у цій виставі особливо символічні. Це вистава про те, як засинає ціле суспільство і чудовисько цього колективного сну виривається в реальність. Це погляд на ворога, з яким сьогодні воює Україна.

Показ відбудеться 23-24 вересня на головній сцені в Чернівецькому музично-драматичному театрі ім. О. Кобилянської.

Як повідомлялося, у Чернівецькій області тривають зйомки повнометражного художнього фільму «Вічник. Сповідь на перевалі духу» за твором лауреата Шевченківської премії Мирослава Дочинця.

ukrinform.ua

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я