У Чернівцях презентували дві книги про Леоніда Каденюка

0

У Чернівцях на вечорі пам’яті першого космонавта незалежної України Леоніда Каденюка презентували дві нові книги про його життя і діяльність.

Про це у фейсбуку повідомляє Чернівецька обласна рада, передає Укрінформ.

«Вечір пам’яті «У вічному злеті», присвячений першому космонавту незалежної України Леонідові Каденюку, відбувся у Чернівецькому національному університеті імені Юрія Федьковича. Під час заходу презентували декілька видань про життя та діяльність видатного буковинця, а також тізер повнометражного автобіографічного фільму, документи, пов’язані з Леонідом Каденюком. Гостям, зокрема, розповіли про новодруки «Перервана місія. Пам’яті Леоніда Каденюка» та «Захистимо свій дім — планету Земля», — йдеться у повідомленні.

Також присутні на вечорі мали нагоду переглянути книжково-ілюстративну викладку «Мені б зачерпнути неба…» та більше п’ятдесяти документів із фондів Чернівецької обласної універсальної наукової бібліотеки ім. М. Івасюка, присвячених космонавту.

Серед гостей вечора були науковці, молодь, митці краю, волонтери, вимушені переселенці.

Леонід Каденюк – український пілот-випробувач, який народився у селі Клішківці Дністровського (Хотинського) району Чернівецької області. Політичний діяч, генерал-майор авіації, перший і єдиний космонавт незалежної України, народний депутат України 4-го скликання, Герой України, кавалер ордена «За заслуги» III ступеня, кавалер ордена «За мужність».

28 січня йому мало б виповнитися 73 роки.

Фото: Чернівецька облрада

ukrinform.ua

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я