У Львові презентували мистецький проєкт Василя Куйбіди, присвячений 80-й річниці створення УПА

0

31 жовтня у Львівському національному академічному українському драматичному театрі ім. М.Заньковецької презентували мистецький проєкт Василя Куйбіди «Українцям щонайперше – воля!»

Про це повідомляє Пустомитівська міська рада, передає «Еспресо.Захід«. 

Відомо, що проєкт присвятили 80-тій річниці створення УПА та 95-літтю з дня народження зв’язкової УПА, поетеси Катерини Мандрик-Куйбіди.

У межах концертної програми Заслужена академічна капела України «Трембіта» виконала низку патріотичних музичних творів, зокрема і на слова Катерини Куйбіди. Прозвучала також поезія внучки Катерини Куйбіди – Христини у виконанні студентки ЛНУ ім. І. Франка Юлії Дудь.

«Мистецький вечір був сповнений розповідями про УПА і Катерину Куйбіду, про участь Катерини Куйбіди в ОУН та громадських організаціях, про родину Катерини Куйбіди та її сина Василя Куйбіду. У фоє театру було розміщено експозицію особистих речей Катерини Куйбіди – фото, книги, одяг, архівні матеріали тощо», – зауважують у міській раді. 

Усі кошти, що були виручені, будуть переказані на ЗСУ.

Довідково. Катерина Мандрик-Куйбіда – уродженка Прикарпаття, учасниця визвольних змагань, довговічний політв’язень. 17-річною стала підпільницею-зв’язковою УПА. За участь у визвольних змаганнях була засуджена до 10 років ув’язнення в таборах суворого режиму. У роки підпілля і в таборах найпотаємніше висловлювала у віршах, які побачили світ у роки незалежності.

zahid.espreso.tv

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я