У Миколаєві пропонують назвати вулицю на честь поета Гліба Бабіча

0

У Миколаєві у межах проєкту з деколонізації громадськість пропонує перейменувати вулицю Декабристів на честь військовослужбовця і поета Гліба Бабіча. Про це повідомили на фейсбук-сторінці «Агенції розвитку Миколаєва» 

«Гліба миколаївці знають як музиканта, автора понад 500 віршів та пісень, у тому числі й на тему російсько-української війни. У Миколаєві він організував студію звукозапису, де записувалися відомі виконавці», — розповідають про Гліба Бабіча у дописі.

Гліб Бабіч — військовослужбовець і поет. З 2014 по 2019 рік Бабіч брав участь в Антитерористичної операції й Операції об’єднаних сил. Після звільнення із війська займався громадською діяльністю, зокрема працював в організаціях, які працюють із ветеранами війни. Став співзасновником громадської організації «Брати по зброї».

Загалом поет написав понад 500 віршів. Крім того, Гліб писав тексти пісень для різних гуртів, зокрема Kozak System. Наприклад, тексти пісень «Подай зброю», «Мольфар». У видавництві «Білка» у 2021 році вийшла збірка поета «Вірші та пісні». Після 24 лютого 2022 року служив у 10-й гірсько-штурмовій бригаді під позивним «Лєнтяй».

Як повідомлялося, 28 липня 2022 року військовослужбовець і поет Гліб Бабіч загинув на фронті під Ізюмом разом із трьома побратимами, підірвавшись на протитанковій міні.

Чільне фото: фейсбук-сторінка Гліба Бабіча

chytomo.com

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я