У мукачівській бібліотеці облаштували поличку Ґранджі-Донського

0
556

До 125-річчя відомого закарпатського громадсько-культурного діяча Василя Гренджі-Донського у Мукачівській міській бібліотеці оформлено тематичну поличку.

23 квітня 2022 року вшановували 125-річчя від дня народження славного закарпатця, відомого українського поета, прозаїка, драматурга, публіциста, журналіста та громадського діяча – Василя Степановича Ґренджі-Донського.

Складний, суперечливий, але багатогранний та значущий в культурі українського народу життєвий і творчий шлях письменника, якого справедливо вважаємо основоположником нової закарпатської літератури.

В історії літературного розвитку Закарпаття Василеві Ґренджі-Донському належить одне з провідних місць, отже, завдання бібліотек – широко популяризувати його твори та літературу про нього.

В секторі краєзнавчої літератури пропонуємо Вашій увазі літературний столик «Тобі, рідний краю, і честь, і любов», де представлені твори письменника, біографічні відомості, цікаві листівки, журнали та періодичні видання, які знайомлять читача з творчістю поета, прозаїка.

Всіх, кого цікавить життя і творчість Василя Ґренджі-Донського, чекаємо у Мукачівська міська центральна бібліотека імені Олександра Духновича, адже любов до рідної землі у зболеній своїй душі письменник проніс через усе своє життя. Відсвіт її залишився на сторінках його епічних і неперевершених художньо-літературних творів. Наших сучасників вони знайомлять із героїчною минувшиною нашого народу, з невмирущою славою дідів і батьків. Це вони торували дорогу до нашої незалежності й залишилися взірцем щирої і відданої любові до отчого краю!

Мукачівський відділ культури
prozahid.com

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я