У прифронтовому містечку на Донеччині місцеві діти започаткували бібліотеку

0

У прифронтовому місті Курахове на Донеччині місцеві діти відкривають бібліотеку. Про це на своїй фейсбук-сторінці повідомив письменник і військовослужбовець Віталій Запека.

«У Курахове війна поряд. Арта дістає щодня. У Курахове немає шкіл та бібліотек. Знищені. Але в Курахове є діти. Діти, які не пам’ятають своє життя без війни. Вона тут з 2014-го. Найстаршій на фото Єлізаветі сьогодні 14. Вона доросліша за свої роки. Власниця приватної крамниці залишає на неї та на іншу малечу свій заклад і відчуває себе спокійною. Дітки торгують, керують крамницею. Така розвага. У цьому мікрорайоні міста то центр життя дітлахів. Від сьогодні курахівські діти змінюють своє життя. Коли прийде посилка на Нову пошту, вони стануть директорами бібліотеки. Першою в світі бібліотеки, якою керуватимуть виключно діти! Жодного дорослого! Самі!» — написав він.

Книгозбірня розташовуватиметься у мікрорайоні «Південний» у крамниці «У Тані». Найстарша керівниця — 14-річна Єлізавета Гноєвая. На її ім‘я будь-хто охочий може надіслати книжки, що поповнять бібліотечний фонд.

Реквізити для надсилання: Курахове, відділення Нової пошти №1, Донецька область, Єлізавета Гноєвая, 0994364566.

Віталій Запека додає — він готовий самостійно оплатити поштові витрати, якщо відправник не матиме змоги. У місцевій адміністрації пообіцяли допомогти з транспортом для перевезення посилок.

Збирають передовсім дитячу та підліткову літературу українською мовою. Книжки російською бібліотека не приймає.

Віталій Запека повідомив, що бібліотека вже отримала першу посилку з книжками.

Окрім того, книжки для бібліотеки в Курахове збирає полтавська книгарня «Злато місто». Туди можна приносити власні видання або купувати книжки в книгарні, зазначаючи, що вони для Курахового. Книжки, що повторюватимуться, передаватимуть до іншої прифронтової бібліотеки.

Нагадаємо, триває збір коштів на заснований Вікторією Амеліною літературний фестиваль, що в місті Нью-Йорк на Донеччині.

Чільне фото: фейсбук Віталія Запеки

chytomo.com

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я