У Рівному відбувся фестиваль творчої молоді «СУП-культура»

0

У рамках фестивалю відбувається популяризація української культури та української мови. Саме тут молоді письменники мають змогу самовираження за допомогою поезії, прози, пісні, п’єси. Цьогорічний фестиваль відбувається під гаслом «Від Рівного до передової».

 Про це інформує Управління культури і туризму міської ради.

У ЦМБ завітали учасники фестивалю – рівненські та волинські письменники. Наталія Демедюк – відома у медіа-просторі особистість, талановита художниця, авторка поетичних збірок «Ескізи буднів», «Сім кроків», «Азимут». За її словами: «Поезія — це один із способів бесіди з навколишнім світом». Вірші у виконанні пані Наталі – тонкі, вразливі й неначе «вийняті» з глибин серця.

Свою нову поетичну збірку «Срібло і світло» презентувала присутнім волинська авторка Еліна Форманюк. Тема Розстріляного Відродження, покладена у віршовані рядки – це наш біль, наша пам’ять. Рядки цих віршів не можуть не сколихнути серце та спонукають уважніше подивитись на сучасний світ і зробити певні висновки.

Прийшовся всім до душі і виступ молодої луцької авторки – Тані Регешук. Свіжим художнім словом поетка, ніби малює колоритні картини з нашого життя. Не байдужі Тетяні і проблеми духовності, утвердження моральних цінностей, болючі питання війни. Вразили присутніх і переклади пані Тетяни віршів китайських поетів. А читання вірша мовою оригіналу (китайською) справило неабияке враження.

Острозький поет та бард Юрій Матвійчук подарував присутнім свої «музичні» вірші під акомпанемент гітари. Поезії Юрка багатогранні й цікаві, з глибоким змістом та яскравим сюжетом, будь то лірика, чи патріотичні рядки. Прозвучали поезії з балади «Станція 37. Розстріляти…», з нової збірки «Рваними Римами».
Фестиваль «СУП» насичений та різноманітний — щоразу доводить, що гуртує креативних та невгамовних письменників України.

rivne1.tv

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я