У столиці презентували перше видання творів Сковороди арабською мовою

0

Нагадаємо, 3 грудня 2022 року, Україна відзначила 300 років від дня народження Григорія Сковороди — видатного українського філософа-містика, богослова, поета, педагога, музиканта, який мав значний вплив на сучасників і подальші покоління своїми піснями, філософськими творами, а також способом життя, через що його називали «Сократом».

Як зазначається, презентація відбулася під час вечора культурної дипломатії «Григорій Сковорода: від Софії Київської до Ближнього Сходу» у Національному заповіднику «Софія Київська».

Вечір пройшов за участю Надзвичайного і Повноважного Посла України в Лівані Ігоря Осташа та  розпочався тематичною екскурсією «Григорій Сковорода у Софії».

Потім Ігор Осташ репрезентував перше видання творів українського філософа арабською мовою та продемонстрував авторський документальний фільм «Григорій Сковорода. Світе, я йду до тебе» режисера Станіслава Литвинова.

Наприкінці вечора учасники заходу слухали твори Грицька Сковороди в інтерпретації Народного артиста України Тараса Компаніченка.

bigkyiv.com.ua

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я