У Закарпатському муздрамтеатрі 13 травня покажуть виставу «Один» за поезією Петра Скунця

0

У суботу, 13 травня, о 18.00 на великій сцені Закарпатському муздрамтеатру покажуть виставу «Один» за творчістю Шевченківського лауреата Петра Скунця.

Автор сценічної версії та режисер Василь Шершун спромігся використати чималу кількість поезій із доробку поета, сюжетно їх звести і разом з хореографом Віктором Бабукою та художником-постановником Еммою Зайцевою вибудувати захопливе дійство.

У виставі використані як закарпатські народні мелодії, так і сучасні наспіви. Велика кількість танців робить дійство динамічним, а лаконічне сценічне оформлення підкреслює характер творчості відомого ужгородського поета. До слова, виставу «Один», створену до 80-річчя Петра Скунця, найбільший театр Закарпаття висунув на здобуття обласної театральної премії імені братів Шерегіїв. 

Театральний оглядач Сергій Федака називає поетичне дійство «серією із десятка хореографічних і декламаційно-пластичних композицій. Усі вони надзвичайно динамічні, запальні, із внутрішнім драматизмом — зовсім як поезія Скунця, котрій теж притаманні цілі вервечки синонімів і антонімів, постійні протиставлення і взаємні віддзеркалювання образів, несподівані повороти думки, парадоксальні зіштовхування протилежних тверджень і настроїв. Танцюристи реалізують вибуховий потенціал Скунцевої поезії, перетворюють текстові образи у візуальні». 

А в п’ятницю, 12 травня, о 18.00 Закарпатський муздрамтеатр покаже драму «Крок від любові» за п’єсою Михайла Старицького. У суботу, 13 травня, о 12.00 «шерегіївці» зіграють казку Юрія Чорі «Цвіт папороті». У неділю, 14 травня, о 12.00 глядачів запрошують на музичну казку «Бременські музиканти», а о 18.00 – на ексцентричну комедію Робіна Ховдона «Ідеальне весілля».

zakarpattya.net.ua

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я