Україна та Австрія поглиблюватимуть співпрацю у сфері культури – МКІП

0

Як передає Укрінформ, про це Міністерство культури та інформаційної політики України повідомляє у Телеграмі.

В Австрії заступниця міністра культури та інформаційної політики Галина Григоренко провела ряд зустрічей, де обговорювались конкретні кейси співпраці України та Австрії у сфері культури.

«Насамперед такі проєкти будуть спрямовані на підтримку українських митців, обмін досвідом фахівців сфери культури, поповнення українських бібліотечних фондів якісними перекладами австрійської літератури, зокрема класичної, а також знайомство австрійців з українською літературою, перекладеною німецькою мовою», — ідеться в повідомленні.

У межах візиту Григоренко поспілкувалась з головою секції культури та мистецтва Юргеном Майндлем та керівником Департаменту європейської та міжнародної культурної політики Катрін Кнайссель.

Крім того, представниця МКІП домовилась із генеральною директоркою Belvedere Стеллою Ролліг не тільки про масштабні виставки українського мистецтва в 2024 році, а й про програми стажувань та професійних візитів для українських музейників.

Як повідомляв Укрінформ, наразі на території Австрії проживає близько 55 тисяч вимушених переселенців з України, загалом їх було понад 90 тисяч.

ukrinform.ua

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я