Уряд призначив тимчасового виконувача обов’язків глави Мінкульту

0

Уряд на засіданні 28 липня тимчасово поклав виконання обов’язків міністра культури та інформаційної політики України на Ростислава Карандєєва.

Про це повідомив представник уряду у Верховній Раді Тарас Мельничук.

Карандєєв із липня 2020 року був заступником ексміністра Олександра Ткаченка, відставку якого Верховна Рада підтримала 27 липня. За відповідне рішення проголосував 321 народний депутат.

Що ще відомо про Карандєєва?

Народився у 1972 році у Києві. Закінчив Київський університет імені Тараса Шевченка за спеціальностями «Фізика твердого тіла» та «Правознавство». У 2007 році йому присудили науковий ступінь доктора філософії в галузі економіки.

У 2019 році закінчив Національну академію керівних кадрів культури і мистецтв за спеціальністю «Менеджмент соціокультурної діяльності».

Також Карандєєв був депутатом II, III та IV скликань Київради. З 2006 до 2010 року він обіймав посади у Міністерстві у справах сім’ї‚ молоді та спорту: від начальника департаменту відомства до радника, а згодом заступника міністра.

З 2014 року він постійно обіймав посади у Мінкульті. То радником міністра, то заступником. А також ставав держсекретарем відомства. З лютого по липень 2020 року був радником керівника Офісу президента, а потім став першим заступником Ткаченка.

У 2015 році програма «Наші гроші» повідомляла про причетність Ростислава Карандєєва до створення партії «УДАР Віталія Кличка».

Звільнення Ткаченка

21 липня до Верховної Ради надійшла заява від Олександра Ткаченка про звільнення з посади міністра культури за власною ініціативою. Той заявив, що напередодні ввечері приніс прем’єр-міністрові Денису Шмигалю заяву «через хвилю непорозуміння щодо важливості культури під час війни».

Ткаченко каже, що «лише потім здивувався» заяві Володимира Зеленського — ввечері 20 липня президент публічно, у традиційному вечірньому зверненні до всієї країни, попросив премʼєр-міністра розглянути заміну міністра культури.

«Радіо Свобода» вказує, що за 8 годин до відставки Ткаченко в розмові з журналістами звільнятися не збирався.

За час роботи на посаді глави Мінкульту на адресу Олександра Ткаченка неодноразово надходила критика щодо його політики. Наприклад, Ткаченко виступив проти закриття музею Булгакова в Києві, до чого закликала Спілка письменників України; казав, що не вважає свого ексколегу з фракції «Слуга Народу» Олександра Дубінського елементом «російської мережі дезінформації», як про це заявляли у США; не виключав співпрацю з «корисними» росіянами після війни тощо.

У червні на сайті Кабінету Міністрів набрала необхідні голоси петиція із закликом звільнити Ткаченка. Однак Шмигаль відповів, що не бачить для цього «чітких підстав». Та згодом на сайті уряду з’явилась нова петиція про звільнення чинного глави Мінкульту.

hromadske.ua

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я