В етнофестивалі «Країна мрій» візьмуть участь близько тисячі митців

0

У ювілейному 20-му етнофестивалі «Країна мрій», який відбудеться в Києві 21-23 червня, братиме участь майже тисяча митців.

Про це повідомив музикант та засновник етнофестивалю «Країна мрій» Олег Скрипка на пресконференції «Кримська сцена «Bağçasaray» (Бахчисарай) на ювілейному етнофестивалі «Країна мрій» в Укрінформі.

«Загалом на фестиваль акредитувалися майже тисяча учасників, серед яких артисти, творчі колектив, поети, народні майстри та інші учасники», — сказав він.

За словами співака, на фестивалі діятиме 15 тематичних локацій і дві сцени, серед яких – Кримська сцена «Bağçasaray» (Бахчисарай). На ній заплановано виступ понад 100 учасників, додав він.

Скрипка наголосив, що це буде найбільший і наймасштабніший фестиваль за 20 років, хоча і проходитиме в умовах війни.

Своєю чергою постійна представниця Президента в АРК Таміла Ташева наголосила на важливості проведення таких заходів, оскільки підтримка та збереження кримськотатарської культури та культури інших корінних народів України в умовах окупації Криму Росією є дуже актуальною на сьогодні.

За її словами, програма заходів на Кримській сцені «Bağçasaray» буде дуже насичена. «Сцена дуже різна. Буде і літературна частина, і дискусійна частина, і частина, яка присвячена дітям», — сказала вона.

Ташева наголосила, що планується ряд дискусій. Одна з них — про життя світового генія, енциклопедиста і патріота України Агатангела Кримського, якого ЮНЕСКО віднесла до переліку видатних діячів світу

Сама представниця Президента в Криму буде спікером дискусії, яка присвячена політичним і глобальним процесам у світі «Крим і мир. Чому деокупація Криму є безальтернативною?». Також, за її словами, під час цієї дискусії обговорюватимуться результати Саміту миру, який пройшов у Швейцарії 15-16 червня.

Ташева зазначила, що під час заходів на цій Кримській сцені фестивалю проводитиметься збір коштів для одного з підрозділів ЗСУ.

Як повідомляв Укрінформ, міжнародний етнофестиваль “Країна мрій”, який є найбільшим етнофестом та найдавнішим музичним фестивалем України, проходитиме на території Національного ботанічного саду ім. Гришка.

ukrinform.ua

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я