Василь Клічак. Ціна лінгвістичної помилки

0

У ніч на п’ятницю (11 березня)  безпілотник Ту-141 розбився у Загребі (Хорватія), упав у районі, який називається Yarun, на одній із вулиць, пошкодив кілька автомобілів. Слава Богу, людських жертв немає. Чому цей літальний апарат опинився аж у далекій Хорватії?

Він став жертвою лінгвістичної помилки.

Очевидно, оператор неправильно ввів назву населеного пункту. Мало бути Ярунь, село в Новоград-Волинському районі на Житомирщині.

Подібні помилки у москвошистів траплялися й раніше. І ставали причиною великих трагедій.

Пригадую версію, яку припускали у своїх публікаціях чеські журналісти після збиття літака Boeing 777 17 липня 2014 р. зенітним ракетним комплексом «Бук» рос. виробництва з території, контрольованої сепаратистами.

Як правило, виконавці не завжди посвячені у плани їхніх зверхників. А план путіна був такий – запустити «бук» із населеного пункту Пєрвомайскій ( Луганська обл., підконтрольна московському вошивству) і вцілити у цивільний літак із дітьми з раші, що мали летіти десь у Європу на відпочинок. Ефект від цього дійства передбачався грандіозний.

Був уже заготовлений виступ пуйла із гнівним обуренням, жалісливими нотками й оголошенням Україні війни.  Та не так сталося, як гадалося. Тупі виконавці переплутали населені пункти – замість Пєрвомайскій на Луганщині вони опинилися у селі Пєрвомайск на Донеччині (теж під окупацією). Справу свою зробили, тобто ракету запустили,  не знаючи якого літака збили. Спочатку подумали, що то український літак. Та скоро ту інформацію стерли, коли з’ясувалося, у який грандіозний міжнародний скандал вони вляпались. Ясна річ, що звинувачують у злочині Україну, та не мають для того жодних доказів. Покарання наближається, і путін його не уникне.

Тупість і обмеженість орків  проявляється не тільки у допущенні лінгвістичних помилок. Останні два тижні яскраво це продемонстрували.

13 березня 2022

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я