Василь Слапчук став лауреатом премії імені Івана Шамякіна в Білорусі

0
558

Видатний український письменник, Шевченківський лауреат, Почесний громадянин Луцька та Волині, заслужений діяч мистецтв України Василь Слапчук нещодавно відсвяткував своє 60-ліття. І на ювілей отримав прекрасний подарунок із Білорусі – його нагородили престижною Міжнародною літературною премією імені народного письменника, сценариста, драматурга та громадського діяча, Героя, академіка Національної академії наук Білорусі Івана Шамякіна.

Це – нагорода за великий внесок у розвиток літератури і співробітництво з білоруськими письменниками та перекладачами. Почесний диплом підписав видатний письменник та автор популярних пісень, лауреат Національної премії Білорусі Михась Пазняков.

Василь Слапчук уже тривалий час успішно співробітничає зі своїми білоруськими колегами. Він – автор трьох книжок, прекрасно перекладених білоруською мовою. Лауреат міжнародних премій ім. класика білоруської літератури Максима Танка і популярного поета Веніаміна Блаженного. Нагороджений міжнародною медаллю на честь знаменитого поета, перекладача та літературознавця Максима Богдановича.

Щиро вітаємо письменника Василя Слапчука з таким великим міжнародним успіхом та щиро зичимо йому здоров’я, любові, добра, натхнення, нових чудових книжок і всіх гараздів!

Сергій Дзюба, президент Міжнародної літературно-мистецької Академії України, письменник, перекладач та літературознавець   

Джерело: litgazeta.com.ua.

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я