Відбулася літературно- мистецька зустріч «Я Українець і маю розум Переможця» письменника Сергія Мартинюка

0

Нащадок родоводу незламного богатиря Івана Піддубного зустрівся з курсантами в Київському ліцеї імені Івана Богуна, прензентувавши книгу «Піддубний. Перемоги й непрощена любов до України».

Захід пройшов під егідою літературно-мистецьких зустрічей » Я українець і маю розум переможця», започаткованих викладачем ліцею, письменником Сергієм Мартинюком, який брав участь в битві за Ірпінь із 24 лютого 2022 року. На захист рідної землі Сергій Мартинюк із позивним «Письменник» став із власною мисливською зброєю. Саме тому зустріч була знаковою, бо відбувалась напередодні річниці новітньої війни. Рік ми б’ємо московитів.

Ця зустріч була акцентованою на історії та сьогоденні, в ній узяли участь нащадок родоводу Піддубних Сергій Смаглюк та письменник Валентин Собчук, який був співавтором книги.

Сергій Смаглюк народився на малій батьківщині богатиря поблизу села Красенівки на Черкащині. Тож він із дитинства чув багато розповідей про світову легенду, якими поділився з курсантами, наголошуючи, чому сьогодні важлива постать Піддубного, бо це частина нашої вкраденої історії, а його життєвий шлях є прикладом відстоювання свого національного коріння, адже богатир не побоявся кинути виклик тодішньому режимові, який боровся з усім, що нагадувало про Україну, виправивши в своєму паспорті, закресливши в графі національність «русский» на українець. За це Піддубний потрапив до катівні НКВС, де зазнав тортур, але не зломився.

Життя Піддубного сповнене боротьби не тільки на спортивній арені, він був незламним перед сталінським режимом, не пристосовувався до нього, хоча змушений був продати всі свої нагороди, щоб купувати хліб. Ми зараз боремося на всіх фронтах не за хліб насущний, а за нашу свободу, за яку поклали життя багато поколінь, імена цих героїв викреслювали з нашої пам`яті. Сьогодні ми повертаємо нашу історію з усіма нашими героями. Ця битва нагадує легенду про поєдинок слабко озброєного Давида з велетнем Голіафом, але хоч у того було більше сили і зброї, але з Давидом був Господь, тому він переміг велетня його ж мечем! Бо неспроста наші предки казали, хто до нас із мечем прийде, від нього й загине.

Дякую Сергію Мартинюку за прекрасну виховну роботу і зустріч із ліцеїстами.

Валентин Собчук

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я