Відбулося чергове засідання Секретаріату НСПУ

0

14 липня відбулося засідання Секретаріату НСПУ.

Було розглянуто питання, пов’язане з тіньовими корупційними схемами при реалізації державної програми «Українська книга», про що неодноразово повідомлялося в різних засобах масової інформації. З цього приводу підготовлено лист на адресу віце-прем’єр-міністра, міністра культури України В’ячеслава Кириленка.

Володимир Даниленко повідомив про заснування українсько-білоруської премії «Воїн світла» пам’яті М. Жизневського. Ухвалили доручити В. Даниленку скоординувати роботу журі та з’ясувати фінансові питання, пов’язані з премією. Володимир Шовкошитний звітував про підготовку листа Посольству Киргизької республіки в Україні з пропозицією назвати одну з вулиць міста Бішкек іменем відомого українського правозахисника і поета Василя Стуса (водночас НСПУ, на прохання киргизької сторони, ініціює присвоєння одній із вулиць м. Києва імені відомого киргизького письменника Чингіза Айтматова).

На пропозицію голови НСПУ Михайла Сидоржевського створено робочу групу з підготовки пропозицій від НСПУ щодо декомунізації.

Також ухвалено скликати 28 липня засідання конкурсної комісії НСПУ на заміщення посади головного редактора газети «Літературна Україна». Висунули свої кандидатури та запропонували програми Алла Топчій, Віктор Мельник та нинішній в. о. головного редактора газети Станіслав Бондаренко.

В. Шовкошитний інформував про перспективи діяльності будинків творчості письменників НСПУ, зокрема прозвітував про цьогорічну фінансову ситуацію, пов’язану з роботою будинків творчості та зосередив увагу на необхідності ремонту системи опалення в трускавецькому пансіонаті «Нафтуся» і відкритті другого будинку в Одеському БТП.

М. Сидоржевський наголосив на  тому, що до кінця року потребує вирішення питання доцільності функціонування Дирекції управління майном. Громадській економічній раді, створеній при НСПУ, доручено провести необхідний фінансово-економічний аналіз усіх аспектів майнового стану та взаємостосунків ДУМ НСПУ і НСПУ, підготувати свої пропозиції на розгляд Секретаріату НСПУ.

Ішлося також про вшанування пам’яті Івана Франка в 2016 р., зокрема ухвалено подати Кабінету міністрів України пропозиції від НСПУ до складу оргкомітету.

В. Шовкошитний повідомив про підготовку до проведення, спільно з міською владою міста Бучі, в цьому місті на Київщині 22–24 серпня книжкового ярмарку, в якому візьмуть участь провідні українські видавництва.

В. Даниленко звітував про роботу громадської ради НСПУ з видавничих питань, зокрема повідомив про робочу зустріч з директором видавництва «Український письменник» Юрієм Буряком. Він наголосив на тому, що видавництво як спілчанський підрозділ мусить працювати насамперед в інтересах Спілки. Також В. Даниленко озвучив список позицій, які НСПУ пропонуватиме до програми «Українська книга» на 2016 р.

Прес-служба НСПУ

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я