Віра Марущак: «Слово – надихає дітей…»

0

Березневі дні гайнули, як завжди, непомітно. Виповнені подіями – зустрічами у  школах, гімназіях.  Одна з них: Миколаївська спеціалізована загальноосвітня школа-інтернат № 2 Миколаївської обласної ради – особлива. Ідеться про діток, які роблять дивовижні речі.

У рамках літературного тижня «Талановита Миколаївщина» я була запрошена до цього навчального закладу. Знайомство з учителями розпочалося з приємного — відвідин бібліотеки, де Ірина Євглевська, Олена Маханьковська та бібліотекар Тетяна Піддубна показали мою зачитану книжку «Цезар, Галка і Новий рік». Звісно, що до настрою це додало позитиву.

Ця школа-інтернат працює вже більше шістдесяти років. У ній здобувають освіту діти з особливими освітніми потребами, сироти та позбавлені батьківського піклування. За час існування заклад став рідною домівкою для сотень учнів.

Була здивована їхніми успіхами у спорті: перше місце у жіночому футболі в Абу-Дабі (ОАЄ) – Ірина Солопієнко, Юлія Мельчуцька, Віра Апостолова; третє місце у хокеї на підлозі в Австрії — збірна школи; призові місця з легкої атлетики у Швейцарії – Микола Іванюшин, Віталій Іванів.

На уроках праці юнаки та дівчата випалили на дощечках образи і, освятивши їх у церкві, надіслали на Схід України з вірою у перемогу наших воїнів.

У дружньому широкому колі відбулася бесіда, прочитала нову казку, відповіла на запитання, що цікавили як учнів, так і вчителів.

Полишаючи школу, побачила, як купка дітей забігла до бібліотеки, і подумала: мабуть, слово, зокрема і моє, надихає і спонукає дітей робити дивовижні речі, даючи їм зрозуміти, наскільки вони здібні.

Віра Марущак, голова Миколаївської ОО НСПУ

Світлини автора

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я