Визначили переможців Премії Полтавської обласної ради імені Петра Ротача

0

Журі Премії Полтавської обласної ради імені Петра Ротача відкритим голосуванням визначило переможців.

Зокрема, у номінації “Літературне краєзнавство”, за одноголосним рішенням журі, переміг ректор Полтавського національного педагогічного університету імені Володимира Короленка, доктор філологічних наук, професор Микола Степаненко. Премію йому присудили за енциклопедичні видання “Літературно-мистецька Полтавщина”, “Мовознавча Полтавщина”, “Літературознавча Полтавщина” та довідник “Сучасні письменники Полтавщини”.

Щодо переможців у номінації “Історичне краєзнавство”, то тут думки журі розійшлися. На премію претендували доктор культурології, кандидат історичних наук Анатолій Щербань та краєзнавець, провідний науковий співробітник Національного музею-заповідника українського гончарства в Опішному Віктор Міщанин.

Подискутувавши, з другої спроби шестеро з 11 присутніх членів журі підтримали кандидатуру Віктора Міщанина. Він – автор книг про традиційну побутову культуру України: “Мотрона Назарчук: життя і творчість” та “Віра Мордіна: про гончарство, вишивання і не тільки…”.

Іншому номінанту, Анатолію Щербаню, журі порадило зібрати свої історичні нариси про Диканьку першої половини ХХ ст., опубліковані в районній газеті “Трудова слава”, в єдину наукову працю та подаватися на премію наступного року.

Нагородження переможців вирішили урочисто провести у Полтавському краєзнавчому музеї 25 січня (з нагоди Дня народження Петра Ротача, яке відзначають 24 січня).

Нагадаємо, Премією Полтавської обласної ради імені Петра Ротача нагороджуються краєзнавці за кращі документально-публіцистичні і науково-популярні твори з історії рідного краю та літератури, які оприлюднені на момент засідання журі. 

Розмір премії у кожній номінації становить 5 000 грн.

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я