З голосом Квітки в серцях

0

Увосьме на Циганському горбі у селі Ліски Коломийського району 6 вересня відбувся літературно-мистецький фестиваль імені Квітки Цісик.

 

 «Унікальна місцина на Землі, бо тут кожна стокротка має свого цвіркуна. І чималим дивом горба світ вважає сад, власне, садовий ліс, в якому ходять зелені кобили, живуть равлики, їжаки, сойки і солов’ї», – так говорить про свій Циганський горб ініціатор та організатор фестивалю Ярослав Ясінський.

Незважаючи на дощ, у цьогорічному святі взяли участь мешканці села Ліски, представники обласної та районної рад, а також музиканти, художники та письменники.

Серед особливих гостей фестивалю – лауреат Шевченківської премії поет Василь Герасим’юк. Участь у фестивалі взяли митці: Василь Андрушко, Степан Процюк, Мирослав Лазарук, Роман Киселюк, Василь Шкурган, Василь Рябий, Андрій Малащук, Христина Козловська, Ярема Проців, Іван Війтенко, Христина Букатчук, Наталя Ткачик та ін.

 

 

На фестивалі звучали пісні з репертуару Квітки Цісик та українська музика у виконанні прикарпатських артистів. Також свої твори зі сцени читали письменники.

Олександр Букатюк

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я