За роки анексії у Крим завезли більш як пів мільйона росіян, – Ахтем Чийгоз

0

Росія нарощує свою військову присутність у Криму (живої військової сили на півострові побільшало втричі) і завозить туди представників нової окупації або, як їх називають самі кримські татари, співучасників злочину.

За даними Міністерства закордонних справ України, у Криму присутні 32,5 тис. російських військових, 195 танків, 410 БТРів, 283 артилерійських системи, 100 літаків, 50 вертольотів, 68 кораблів і катерів. За роки анексії Російська Федерація провела 11 призовних кампаній, призвала до армії 28 тис. кримців і переселила на півострів пів мільйона росіян.

Про це йшлося в ефірі спецвипуску програми «Студія Захід» з Антоном Борковським, передає «Еспресо.Захід».

«Це — ще не всі злочини. Там (в оприлюдненій статистиці. – «Еспресо.Захід») немає ще десятків тисяч ефесбешників, т. зв. слідчих комітетів, прокурорів, суддів і поліцейських, які приїхали з Росії. Там немає співучасників злочину, які 1944 року або й ще раніше, 200 із лишком років тому насильно змінювали демографічну ситуацію, — перелічив народний депутат України, фракція «ЄС», заступник голови Меджлісу Ахтем Чийгоз. —  Зараз вони (співучасники злочину Путіна) роблять те саме».

На думку Ахтема Чийгоза, насправді за роки анексії у Крим завезли більш як пів мільйона росіян. «Вони думають, що не будуть відповідати за ті злочини, співучасниками яких вони зараз є. Ні, будуть, тому що вони крадуть і вбивають там людей! Мабуть, не своїми руками, але руками тих, кого вони там вибирають. Через них їхні діти стають поліцейськими, ефесбешниками. Ми їх там усіх бачили, поки були у в’язниці. Вони будуть за це все відповідати», — наголосив заступник голови Меджлісу.

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я