Українську письменницю номінували на найпрестижнішу у світі премію у галузі дитячої літератури

0

Українську письменницю Галину Малик номінували на Міжнародну премію Ганса Крістіана Андерсена – це найпрестижніша у світі премія у галузі дитячої літератури, яку порівнюють із Нобелівською.

Про це zakarpattya.net.ua.

Лауреатів оголосять у квітні 2022 року, у день народження данського казкаря. Наразі ще жоден українець не здобував цієї відзнаки.

Зазначається, що номінування українських авторів на премію Андерсена стало можливим завдяки Національній секції IBBY (International Board on Books for Young People), яка віднедавна оселилася у Національній бібліотеці для дітей і метою якої є пропагування книг для дітей.

Свого часу на премію Андерсена номінували Всеволода Нестайка, лауреатом він так і не став, але його внесли до Почесного списку цієї премії.

Премію Андерсена дають не за окремий твір, а за життєвий доробок автора.

Премія імені Ганса Крістіана Андерсена (англ. Hans Christian Andersen Author Award) – міжнародна відзнака, яку вручають за видатний внесок у дитячу літературу найкращим письменникам і художникам-ілюстраторам дитячої книги. Організована 1956 року Міжнародним комітетом із дитячої та юнацької літератури ЮНЕСКО за рекомендацією його засновника та першого президента, видатної діячки світової дитячої літератури Йєлли Лепман.

Головне фото: zakarpattya.net.ua.

Джерело: shotam.info.

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я