До 30-річчя НСПУ. Дніпровські письменники на телеканалі «ОТВ Дніпро»

0

21 квітня виконуючий обов’язки голови Дніпропетровської обласної організації НСПУ Володимир Кільченський та член НСПУ, знаний краєзнавець Микола Чабан узяли участь у програмі «Точка зору» на ОТВ Дніпро. Запросив колег до студії журналіст Фідель Сухоніс.

Пан Кільченський назвав визначні дати в історії створення Спілки, розповів про співпрацю з Дніпропетровською облдержадміністрацією, зокрема, про пропозиції фінансової підтримки книговидання та проведення спільних заходів.

Були порушені питання пошуку спонсорів/меценатів для видання книг сучасних українських авторів, залучення до читання дітей та юнацтва, підтримки молодих авторів.

Ф. Сухоніс зазначив, що Національна спілка письменників України завжди стояла на сторожі інтересів українського народу, підтримувала й плекала українську мову.

Микола Чабан наголосив, що діяльність краєзнавців Дніпропетровщини спрямована на висвітлення невідомих сторінок історії краю, пошуку нових артефактів та висвітлення в пресі найцікавіших подій і розкриття таємниць.

Ведучій програми – Фідель Сухоніс – пообіцяв глядачам невдовзі продовжити цей цікавий діалог та запросити до студії молодих письменників.

Довідково:

Дніпропетровська обласна організація Національної спілки письменників України (ДОО НСПУ) була створена 5 грудня 1934 року і є однією з найстаріших обласних організацій.

Очолював організацію Петро Харламов. У 1937 році П. Харламова розстріляли. Розстріляли практично всіх письменників. Єдиним, хто залишився, був Олександр Билінов, який і очолював її до початку війни.

Першим головою організації часів незалежної України став Валентин Чемерис. Після його переїзду до Києва Спілку очолювали Віктор Савченко, Леся Степовичка, Михайло Кудрявцев, Володимир Луценко, який пішов із життя у грудні 2020 року. Зараз ДОО НСПУ очолює в.о. голови Володимир Кільченський.

На сьогодні до складу ДОО НСПУ входить 51 письменник.

Підготувала Еліна Заржицька

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я