Відбувся Всеукраїнський конкурс молодих істориків «Врятувати від забуття»

0

Мені дуже приємно, що захід, який ми кілька разів переносили через карантинні обмеження, нарешті відбувся. Було привітання від академіка НАНУ Сергія Комісаренка та голови НСПУ Михайла Сидоржевського, була авторитетна конкурсна комісія, були щасливі конкурсанти, професійно співав народний артист України Василь Нечепа, була тепла, щира атмосфера в чудовій Камінній залі будинку НСПУ, яка до цього приймала сотні подібних заходів.

Це ще раз засвідчило, що головний будинок Національної спілки письменників України, яка незабаром відзначатиме 30-ту річницю з часу отримання статусу незалежної від Москви спілки, є одним із важливих центрів збереження та розвитку вітчизняної культури.

Перше місце у конкурсі посіла робота «Бабусина Хата» Марії Маладики (ГО «КОБЗА»); друге місце – посіла робота «Я дякую, солдате, за життя» (О. Боровик, О. Верхова, А. Головешко, Ю. Моря, Оксана Марусиченко, Сумський фаховий медичний коледж); третє місце – робота «Голодомор – біль душі та пам’ять серця» Юлії Фоміної (Люботинський міський будинок культури); четверте місце – «Врятувати від забуття» (Плотнікова Ольга, Яськова Юлія, фаховий коледж ЧНУ імені Ю. Федьковича); п’яте місце – робота «Брацлав Ренесанс» Романа Гончара (Тульчинське училище культури); шосте місце посіла робота «100 років бою під Чорним островом» Владислави Демчишиної (Чорноострівський НВК).

Життя продовжується. І вже з липня ми розпочинаємо роботу з підготовки до чергового, тепер уже 16-го конкурсу. Запрошуємо молодих шанувальників історії готувати та надсилати свої нові, цікаві роботи.

Борис Пономаренко

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я