На Дніпропетровщині стартував літературний марафон «Об’єднані любов’ю до слова»

0

30 липня на Дніпропетровщині стартував літературний марафон «Об’єднані любов’ю до слова», присвячений 30-річчю Незалежності України. Марафон організовано дніпропетровською облдержадміністрацією спільно з ДОО НСПУ. У рамках цієї 3-місячної культурно-патріотичної програми заплановано низку зустрічей дніпропетровських письменників, членів Національної спілки письменників України з читачами, спраглими до живого спілкування з митцями. Виступи наших колег відбуватимуться з 30 липня по 20 жовтня 2021 року в бібліотеках Дніпропетровщини. Учасники марафону поспілкуються рідною мовою та подарують свої книжки у різних куточках нашої області, від великих індустріальних міст до маленьких затишних сіл.

Перша така зустріч відбулася минулого тижня у привітних стінах центральної міської бібліотеки ім. Т. Г. Шевченка, м. Кам’янське. Літературний марафон «Об’єднані любов’ю до слова» розпочали наші молоді та активні колежанки Марія Дружко і Сніжана Біла. Підтримати їх також прийшла членкиня нинішнього правління ДОО НСПУ Євгенія Яворська та учасники мистецького проєкту «VivArt», що ось уже 16 років плідно співпрацює з дніпропетровською письменницькою організацією.

Гостей тепло прийняли директорка Кам’янської ЦБС Лариса Денисюк та начальниця відділу культури департаменту з гуманітарних питань КМР Наталія Ілларіошина. Молоді письменниці розчулили всіх присутніх своєю витонченою поезією та цікавими оповіданнями, поділилися творчими планами й ідеями. Опісля виступу, звичайно ж, розпочалася автограф-сесія, під час якої всі охочі отримали у подарунок  нові книжки талановитої молоді.

Отож радіємо вдалому початку і сподіваємося на щасливе продовження першого в нашій області літературно-патріотичного марафону, а його учасникам зичимо натхнення.

Пресслужба ДОО НСПУ

Світлини — пресслужба ДОО НСПУ

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я