Збірка вийшла ще до війни у Києві, а презентацію провели у Жмеринці: творчий вечір Олесі Міфтахової

0

26 березня у міському історичному музеї талановита поетеса з Києва Олеся Міфтахова презентувала збірку «Хто тут не я». Книга вийшла у Києві за кілька днів до початку повномасштабної війни росії проти України, а вперше презентували збірку в міському історичному музеї у Жмеринці.

Цього дня у теплій затишній атмосфері у міському музеї зібралися справжні поціновувачі творчості – жмеринчани, гості міста та сім’я поетеси.

Для гостей міста працівники музею розповіли про Жмеринку та презентували експозицію музею.

Працівниця музею Світлана Мартинчик розпочала творчу зустріч традиційно зі знайомства з поетесою. Киянка Олеся Міфтахова розповіла, що 5 років тому переїхала до Києва з Кременчука, де очолювала арт-групу «Творчий Кременчук».

Неодноразово брала участь та перемагала у всеукраїнських конкурсах. Завжди любила творчість та творила сама.

Нову поетичну збірку поетесі проілюструвала рідна сестра Ксенія, яка цього дня, по відеозв’язку, також була присутньою на презентації.

«Це не просто ілюстрації, це стало чимось більшим. Вони пов’язані. І не можуть існувати окремо», – мовила Олеся Міфтахова.

Поетична збірка «Хто тут не я» вийшла за кілька днів до початку воєнних дій, а виїжджаючи з Києва, Олеся взяла із собою лише 2 екземпляра, один із яких люб’язно подарувала міському історичному музею у Жмеринці.

Поетеса самостійно читала власні вірші, а в цей час кожен із присутніх міг на екрані побачити ілюстрації до них. Саме це зробило творчу зустріч особливою для всіх гостей музею.

«Олеся не тільки гарно пише, а ще й неперевершено читає та передає атмосферу й емоції своїх творів усім, хто їх чує», – наголошує директорка музею Ганна Шеремета та додає, що познайомилися з Олесею вони нещодавно, коли родина прийшла відвідати художній майстер-клас у музеї.

Затамувавши подих, кожен присутній уважно слухав читання, а дехто навіть знімав відео для соцмереж, щоб усі ті, хто не був цього дня у музеї, змогли насолодитися творчістю Олесі Міфтахової.

Найбільш зворушливим присутні назвали вірш, який поетеса присвятила своїй бабусі, а по завершенню всі присутні оплесками дякували авторці.

Нагадаємо, що міський історичний музей у Жмеринці знаходиться по вул. Центральна, 24 та працює з 9:00 до 17:00 щодня, крім неділі та понеділка.

zhmerynka.city

Фото: Павло Голев

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я