Часопис «Лемківщина» перейшов в електронний формат

0

Організація оборони Лемківщини (ООЛ) у США, з гордістю повідомляє, що журнал «Лемківщина» усучаснюється та переходить в електронний формат. Випуск восени ц. р. став першим електронним часописом «Лемківщина», який можна знайти на вебсторінці. Про це повідомляє meest-online.com.
Крім цього, натхнена метою якомога більшого поширення нашого електронного часопису, ООЛ ycyває абонентську плату та розповсюджуватиме поточні видання безоплатно. У міру виходу нових номерів, попередні випуски будуть розміщувати в електронній бібліотеці всіх примірників «Лемківщини», починаючи з 1979-го, яка є доступною на вебсторінці OOЛ лише для членів OOЛ.
Електронна версія «Лемківщини» стане більш яскравим та динамічним виданням для ширшої авдиторії читачів — від повного видання в кольорі до вмикання гіперпосилань із додатковими відео та мережними статтями, до уможливлення отримувати доступ до часопису на своїх стільникових телефонах чи планшетах. В ньому подаватимуть більше матеріалу англійською мовою для молодшого покоління лемко-американців, а також лемківським діалектом задля його збереження.
Нова редакційна колегія у складі Діани Гованської-Рейлі, Андрія Хомика, Ірини Стахири, Марка Гованського, Марійки Шмотолочі та Петра Косцьолека підтримуватиме високі стандарти попередніх редакторів «Лемківщини». Читачі й надалі отримуватимуть якісну інформацію на теми, які від початку створення видання були його частиною, — культура, мистецтво, національні традиції, історія, мемуари та життя ООЛ.
Темою першого електронного випуску часопису редакційна колегія обрала «Дома», досліджуючи, як лемки відчувають свій зв’язок із Батьківщиною-Лемківщиною, незалежно до якого поколінням лемків вони належать, перебуваючи на теренах США чи в інших куточках світу. В цьому виданні читачі знайдуть, приміром, прозу Анни Воробель, написану лемківським діалектом про те, що означає бути вдома; уривки з «Енциклопедії Лемківщини» Івана Красовського, що пояснюють, чому лемки є найзахіднішою частиною української нації; та інформацію від Джастіна-Кірка Гавзера про те, як отримати доступ до генеалогічних записів і мап у пошуках своїх предків та їхніх сіл.
ООЛ вельми радіє переходу часопису у цифровий формат, адже це уможливить спілкування зі світовим співтовариством лемків і тими, хто цікавиться темою Лемківського краю. Для контакту з редакційною колегією з будь-яких питань, будь ласка, пишіть на електронну адресу: editor@lemko-ool.com.
Як повідомляв «Міст», закордонні лемки отримали нове керівництво.
Пресслужба ООЛ

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я