13 квітня у Кракові відбудеться творча зустріч з українською журналісткою та письменницею Оленою Олійник

0

13 квітня (четвер) о 19:00 за польським часом у Кракові, в рамках міжнародного літературного проєкту Спілки письменників Польщі та Національної спілки письменників України «Польща – Україна: спільнота письменників» відбудеться творча зустріч з українською журналісткою та письменницею Оленою Олійник.

Олена Олійник – 25 років пропрацювала в редакції Новотроїцької газети «Трудова слава», яка тричі визнавалася кращою районною газетою України, 13 із них – заступником редактора.

Переможниця і лауреатка міжнародних та всеукраїнських журналістських конкурсів. Авторка двох поетичних збірок «Чотири сезони» (2015 р.) та «Дорога додому» (2018 р.) і збірки оповідань «Щастя поруч» (2018 р.).

Улюбленими темами, які висвітлювала в газеті, були розповіді про непересічних і талановитих людей, про життя в населених пунктах району, де кожне село має свої «обличчя» й особливості, про проблеми селян і аграріїв, про підприємництво… Із 2014 року багато писала про учасників АТО/ООС, їхні долі, адаптацію після війни тощо. У складі волонтерської групи сама неодноразово була в зоні бойових дій.

На зустрічі поговоримо про художнє слово на сторінках місцевих друкованих видань, про долю української преси, про життя в окупації та воєнну документалістику.

Запрошена гостя вечора – дитячий психолог-психотерапевт, засновниця і провідна спеціалістка психологічного центру в Україні, авторка серії терапевтичних казок Валентина Возна, яка представить нову книжку для підлітків і молоді – «Пригоди у Великих Сорочинцях. Магічна історія».

Модератор зустрічі – куратор проєкту «Польща – Україна: спільнота письменників» поетеса Юлія Бережко-Камінська.

Долучитися до заходу можна й онлайн на сторінці Stowarzyszenie Pisarzy Polskich Oddział Kraków у фейсбуці за адресою: https://www.facebook.com/SPPKrakow.

Адреса: салон Stowarzyszenie Pisarzy Polskich Oddział Kraków, Kraków, ul. Kanonicza 7.

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я