23 серпня прапор нашої країни вперше внесли до сесійної зали Верховної Ради

0

23 серпня наша країна відзначає День Державного Прапора України. Це свято набуло особливого значення в умовах повномасштабного вторгнення росії, кольори українського прапора стали символом протистояння агресії окупантів.

Історія Дня Державного Прапора

Свято було започатковане указом другого президента України Леоніда Кучми у 2004 році. Дату святкування обрали невипадково. Саме 23 серпня 1991 року група депутатів уперше внесла національний прапор України до сесійної зали Верховної Ради. Тепер він зберігається у музеї Верховної Ради.

До 2004 року свято відзначали лише у Києві, тоді святкування випадало на 24 липня, оскільки цього дня 1990 року український прапор підняли над будівлею столичної адміністрації.

2009 року президент України Віктор Ющенко вніс зміни до указу Кучми, змінивши дату святкування на 24 серпня.

Традиційно у День Державного Прапора у багатьох населених пунктах України відбуваються урочисті церемонії підняття державного прапора, проводять також і інші заходи.

Урочисті церемонії відбудуться і цього року у Києві, інших містах, військових частинах та дипломатичних представництвах. Утім, через вторгнення росії цього року проведення масових заходів не рекомендується, оскільки країна-агресор може посилити ракетний обстріл території України.

Влада нашої країни рекомендує в День Державного Прапора і День Незалежності не ігнорувати сигнали повітряної тривоги й одразу ж іти в укриття.

Підготувала Фаїна Вауліна

zn.ua

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я