29 вересня у День пам’яті трагедії Бабиного Яру міністр культури та інформаційної політики України Олександр Ткаченко візьме участь у пам’ятних заходах

0

29 та 30 вересня Україна вшанує пам’ять жертв Бабиного Яру. Усі пам’ятні заходи відбудуться в урочищі Бабин Яр у Києві.

29 вересня об 11:00 год біля символічної синагоги «Місце для роздумів» у Бабиному Яру відбудеться спільна міжрелігійна молитва. 

У заході візьмуть участь: представники НІМЗ «Бабин Яр», Меморіального центру Голокосту «Бабин Яр», Головний Рабін України Моше Раувен Азман, Олександр Ткаченко, міністр культури та інформаційної політики України, Віталій Кличко, Київський міський голова, депутати Верховної Ради України та Київської міської ради. 

29 вересня о 18:00 год поруч із пам’ятником «Менора» відбудеться спільний міжрелігійний захід (молитва). 

У заході візьмуть участь: представники Православної церкви України, Всеукраїнського Союзу Церков Євангельських Християн-Баптистів, Римо-Католицької церкви України, Української православної церкви, Церкви в Бабиному Яру, Світового Конгресу Українців, Українського інституту національної пам’яті, Національного історико-меморіального заповідника «Бабин Яр».

Цього року всі події об’єднані однією концепцією «Роковини в часи болю». Це свідчення того, що біль не в минулому, він живий — це жива рана в душі кожної свідомої людини за кожну трагедію і загублене життя. Саме ідею «живої рани», що ніяк не загоїться, і відображатиме нова інсталяція «Чорний куб часу». За допомогою аудіовізуальних ефектів вона допоможе відвідувачам емоційно відчути відлуння трагедії, що не покидає нас навіть через 80 років.

«Чорний куб часу» буде працювати: 

  • 29 вересня з 11.00 до 20:00 год.
  • 30 вересня з 09.00 до 20.00 год.

Крім того, 29-30 вересня для відвідування будуть відкриті й інші інсталяції: «Дзеркальне поле», «Кристалічна стіна плачу», символічна синагога «Місце для роздумів» та камерна художня виставка Матвія Вайсберга «Чужі доми» — це серія картин, на яких зображені будинки євреїв, що були знищені в період Голокосту.

mkip.gov.ua

Фото з відкритих джерел

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я