Артем Чех дописав новий роман

0

Український письменник та військовий ЗСУ Артем Чех завершив роботу над новим романом.

Про це повідомила його дружина — кінорежисерка Ірина Цілик.

Вона 26 листопада поділилася, що дочитала рукопис Чеха й хоче «зафіксувати публічно», що тепер той — її «улюблений сучасний український письменник».

«Я завжди була доволі критичною, і мій олівець для першого прочитання творів чоловіка, найкращого друга і партнера — дуже червоний. Але цього разу я все думала: як він це зробив?! Я вражена і страшенно задоволена. Як читачка, як людина з режисерським поглядом на світ і як одна сатана», — прокоментувала вона.

Цілик зазначила, що поки не може розповісти більше деталей про книгу, проте припустила, що її опублікують наступного року.

«І так, цілком може бути, що я не об’єктивна. Але щиро хочу привітати Чеха із завершенням грандіозного кропіткого процесу і побажати його роману яскравої долі», — підсумувала жінка.

Крім того, у коментарях Цілик вказала, що у романі є еротичні сцени, які її «дуже потішили».

Зазначимо, що в подкасті «Про текст» від Litosvita письменник розповідав, що події його нового роману будуть розгортатися в Америці.

Хто такий Артем Чех

Артем Чех (справжнє ім’я — Артем Олександрович Чередник) — автор 12 прозових та нонфікшн-книжок.

Головний редактор проєктів «94 дні. Євромайдан очима ТСН» та «Війна очима ТСН». З грудня 2008-го опановував дауншифтинг на Чернігівщині.

З травня 2015 по липень 2016 року воював на Донбасі. З початку повномасштабного вторгнення повернувся до війська.

Одружений, виховує сина. У травні 2019 року презентував новий роман «Район Д» про своє рідне місто — Черкаси.

Також у 2019 році здобув премію імені Джозефа Конрада від Польського інституту в Києві.

Роман Артема Чеха «Хто ти такий?» став книгою року за версією BBC Україна у 2021 році. Це автобіографічна історія, за мотивами якої режисерка Ірина Цілик зняла фільм «Я і Фелікс» з Юрієм Іздриком в головній ролі.

suspilne.media

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я