Авдіопроєкт із класикою укрліт став переможцем премії «Освіторія.Медіа award»

0

Проєкт «Укрліт» від Megogo, у межах якого озвучили понад 250 творів з української літератури, став переможцем у номінації «edTech прорив» премії «Освіторія.Медіа award 2024». Про це повідомили на сайті «Освіторія», що заснував премію.

Проєкт «Укрліт» має на меті популяризацію української літератури в сучасному форматі. У його межах озвучили понад 250 творів з української літератури для учнів 5–11-х класів. Їх можна послухати безкоштовно в мобільному застосунку MEGOGO у розділі «Авдіо».

«Освіторія.Медіа award 2024» заснувало однойменне медіа. Цьогоріч премію присуджують вперше. Мета премії — зробити відомими широкій громадськості проєкти, які роблять суттєвий внесок у розвиток освіти під час повномасштабної війни.

Відзнака має п’ять номінацій: «edTech прорив», «Освіта задля добробуту», «Ідентичність+», «Build back better», «Спеціальна відзнака за освітню життєстійкість».

Номіновані ініціативи — некомерційні або такі, що мають безоплатну версію. Кандидатів номінувала команда «Освіторії». Переможця кожної категорії обирало журі. До його складу увійшли очільниця «Освіторії» та засновниця Новопечерської школи Зоя Литвин, керівниця Українського центру оцінювання якості освіти Тетяна Вакуленко, переможець Global Teacher Prize Ukraine 2020 Василь Дяків, керівник студії онлайн-освіти edEra Ілля Філіпов, засновник руху EdCamp Ukraine Олександр Елькін.

Окрім проєкту «Укрліт», у номінації «edTech прорив» були номіновані платформа Elai.io, ініціатива Better time stories, чатбот «Вступ Helper», платформа Cases, платформа Kazka Fun та онлайн-школа School To Go.

Переможців у кожній з номінацій нагороджуватимуть на освітньому фестивалі «Вчителі майбутнього 2024» у Львові.

«За понад два роки широкомасштабної війни ми зрозуміли: якісна освіта в незалежній та вільній Україні — це беззаперечна цінність, що консолідує суспільство. Саме тому ми започаткували нагороду, щоб відзначити ініціативи, які підсилюють не лише сталість, а й розвиток української освіти. Кожен із цих проєктів — це освітня цеглинка нашого спільного фундаменту», — сказала Катерина Кисельова, головна редакторка «Освіторія.Медіа».

Як повідомлялося, розділ з авдіокнижками з’явився у Megogo 2019 року.

Зображення: сайт Освіторії

chytomo.com

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я