Бельгієць вивчає українську за віршами воїна ЗСУ

0

«Хочу подякувати всім українським воїнам за всі жертви, за те, що захищають нашу Європу», — каже бельгієць Стів Ступ, який вивчає українську.

Бельгієць Стів учить українську за віршами наших захисників.

«Тільки не пиши мені про війну, розкажи, чи є біля тебе сад, чи ти чуєш коників і цикад, і чи повзають равлики по в’юну», — каже Стів Ступ.

Ці рядки з вірша воїна ЗСУ Павла Вишебаби Стів побачив в Інтернеті. Бельгієць уже 5-й місяць вивчає українську мову.

Коли по Україні полетіли російські ракети, Стів не зміг лишитися осторонь. У березні він прихистив у себе вдома родину з Кременчука.

«Я сказав: окей, я маю 2 кімнати, і я знайшов сім’ю із Кременчука, що вони їдуть в Бельгію. І в березні вони приїхали в Бельгію і живуть тут», — згадує Стів Ступ.

У той же час Стів почав учити українську. Спочатку самостійно, а три місяці тому почав займатися в онлайн-школі з викладачкою.

«Ми з ним слухали відомі українські пісні, розбирали відео, він дивиться мультики, і він постійно питає більше і більше», — розповідає викладачка Богуслава Змарко.

Своїми успіхами та курйозами Стів ділиться у соцмережах.

«Середньоста-ти-стич-ний! Середньостатистичний український. Це дуже важко, дуже важко», — Стів Ступ.

Першим словом, яке Стів вимовив українською, було «мед». А його улюблене слово — «солов’їна». Але найбільше Стіва зворушують вірші Павла Вишебаби.

«В Україну запрошуй усіх людей, тих, кого зустрінеш на чужині. Ми покажемо кожному по війні, як ми вдячні за спокій своїх дітей. Дуже дякую, друзі. Україна, ми з тобою. Слава Україні!», — Стів Ступ.

shotam.info

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я